Τούρκοι: Οι Αμερικανοί έχουν αντιγράψει τα Baryaktar μας – ΣΟΚ στην ΆγκυραΤούρκοι: Οι Αμερικανοί έχουν αντιγράψει τα Baryaktar μας, υποστηρίζουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την τουρκική star.com.tr οι ΗΠΑ έφτιαξαν αντίγραφο των τουρκικών Bayraktar TB2.

Oι Τούρκοι αναφέρονται στην εταιρεία Edge Autonomy, η οποία έχει αναπτύξει το drone με το Penguin, το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ένα μικρό αντίγραφο των Bayraktar TB2.

Η αμερικανική εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τον αμερικανικό στρατό για προμήθεια αγνώστου αριθμό Penguin.

Η αμερικανική Edge Autonomy παράγει ελαφριά drones για «το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εδώ και σχεδόν 25 χρόνια».

Η Edge Autonomy, πρώην UAV Factory, ιδρύθηκε το 2009 στη Λετονία. Στις αρχές του 2022, συγχωνεύτηκα με την Jennings Aeronautics.

Με γραφεία στη Λετονία, την Καλιφόρνια και τη Βιρτζίνια, η εταιρεία παράγει πολλές παραλλαγές Penguin, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού Penguin BE και του Penguin B VTOL, που μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα.

Τούρκοι: Οι Αμερικανοί έχουν αντιγράψει τα Baryaktar μας
Τα drones Penguin μοιάζουν πολύ στην εμφάνιση με τα τουρκικής κατασκευής Bayraktar TB2 αλλά είναι μικρότερα σε μέγεθος.

Oι Τούρκοι επίσημα δηλώνουν… περήφανοι για την αντιγραφή όμως η… καρδούλα τους το ξέρει. Αφού το έκαναν και θέμα σε μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες.