Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΣτην κορυφή του δείκτη εμπιστοσύνης για την πρωθυπουργία παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 24% των προτιμήσεων, ενώ η επιλογή «κανένας» συγκέντρωσε το 30%.

Στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες παραμένει η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε το OPEN.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%, έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες ΓΤΠ 1,7%, η Εθνική Δημιουργία 1,1%, άλλο κόμμα 5,6% και στο 14,1% είναι οι αναποφάσιστοι.
 
Στην κορυφή του δείκτη εμπιστοσύνης για την πρωθυπουργία παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 24% των προτιμήσεων, ενώ η επιλογή «κανένας» συγκέντρωσε το 30%.

Το 56% των πολιτών πιστεύει επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, το 18% πιστεύει ότι θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας –κάτι που επανέλαβε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 26% δεν γνωρίζει.

Όσον αφορά το κόμμα που θα τις κερδίσει, το 47% αναφέρει τη Νέα Δημοκρατία, με το 12% να αναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογές:

Σε ποσοστό 29% λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας
Σε ποσοστό 22% λαμβάνοντας υπόψη την ιδεολογία
Σε ποσοστό 19% λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική οικονομική κατάσταση
Σε ποσοστό 15% λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο διακυβέρνηση
Σε ποσοστό 6% λαμβάνοντας υπόψη το πρόσωπο του αρχηγού

Τέλος, στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα», της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας προξηγείται οριακά ο... κανένας, με ποσοστό 25%.newpost.gr