Ο θυρεός, το νομικό πλαίσιο και ο θεσμός του ΓΕΕΘΑΑνάρτηση της Δρ Άννας Κωνσταντινίδου , Ιστορικού- Διεθνολόγου, μέσω του προσωπικού της προφίλ στο facebook, σε συνέχεια  της απάντησής της στα αναγραφόμενα νέου άρθρου του  Militaire.gr που αφορούν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. 

Επειδή το militaire συνεχίζει, προσπαθώντας να αντικρούσει το ήδη δημοσιευμένο άρθρο μου, ο θυρεός και η κόκκινη λωρίδα που υφίσταται αυτήν την στιγμή στο ΓΕΕΘΑ είναι η αριστερή εικόνα κι όχι αυτή που έχει το “μπιλιετάκι”, όπως το ονομάζει ο αρθρογράφος (δεξιά εικόνα)…. Για τη συγκεκριμένη λωρίδα, κύριοι του militaire, μιλώ, όπως αποτυπώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ και την παραθέτω:


Α, και στο άρθρο μου δεν μίλησα μόνο για λωρίδες, αλλά και για το νέο νομικό πλαίσιο…

Επίσης, τους νόμους δεν τους φτιάχνει το ΓΕΕΘΑ, αλλά στη βάση του Συντάγματος είναι υποχρεωμένο να τους ακολουθεί…. Από εκεί και πέρα, ούτε τιμητές είναι οι κύριοι του militaire ούτε εγώ….

Αφού υφίστανται συνδικαλιστικές οργανώσεις οφείλουν αυτές να επιληφθούν για τα στελέχη τους, αν θεωρούν ότι θίγονται…

Από εκεί και πέρα, η φράση που παρατίθεται εντός του νέου κειμένου του militaire: Η …μαύρη λωρίδα στο «μπιλιετάκι» με τη διαταγή «να φύγουν» Αξιωματικοί των ΕΔ και τα σενάρια του ΓΕΕΘΑ!!!

“Όλα τα άλλα που φαντασιώνονται στο ΓΕΕΘΑ είναι μάλλον για γέλια”,

ας αποδείξουν οι κύριοι του militaire , ότι η τοποθετήσεις μου είναι βαλτές από το ΓΕΕΘΑ, ότι έχω προσωπική σχέση με την υψηλή πυραμίδα του ΓΕΕΘΑ και ιδίως τον Α/ΓΕΕΘΑ, καθώς η αρθρογραφία μου είναι ξεκάθαρη σε ό,τι σχολιάζω και τοποθετούμαι για τον Θεσμό…  γιατί σε κείμενο απαντητικό για τη δική μου αρθρογραφία, αφήνει σκιές… κι επειδή δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια παραπάνω, σεβόμενη την πορεία του διαχειριστή της ιστοσελίδας στη δημοσιογραφία, την αφήνω ως ατυχή έκφραση

Από εκεί και ύστερα, δεν πρόκειται να απαντήσω σε τίποτα άλλο που δεν αφορά το νέο νομικό πλαίσιο που ισχύει.

Διαβάστε όλη την αρθρογραφία επί του θέματος, με χρονολογική σειρά:


*Η Δρ Άννα Κωνσταντινίδου είναι Ιστορικός – Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Επιστημονική Συνεργάτιδα ΑΠΘ (Νομικής Σχολής και Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ), Εξωτερική Συνεργάτιδα της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ)