Τουρκία: Θα επιτεθούμε στη βόρεια Συρία, χωρίς καθυστέρηση…



Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα δεν θα αναβάλει την προγραμματισμένη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, όπου δραστηριοποιούνται κουρδικοί σχηματισμοί.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν παρότρυναν την Τουρκία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη να αποφύγει ή να αναβάλει την προγραμματισμένη εισβολή στη βόρεια Συρία, ο Ακάρ είπε ότι αυτό δεν συνέβη στις διμερείς συναντήσεις που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, όπως αναφέρει το RIA Novosti.
 
«Όπως είπε ο πρόεδρος μας, αποκλείεται να συμφωνήσουμε με αυτό. Όπως άλλωστε είπα, έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας υπό την ηγεσία του προέδρου μας και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε άμεσα», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας, η οποία μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στη συνοριακή περιοχή της Συρίας, που διεξάγουν εκεί επιχειρήσεις εναντίον κουρδικών σχηματισμών, η Δαμασκός έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει παράνομη και κάλεσε την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.