Τώρα - Έκτακτο -Συντριβή ελικοπτέρου: Δύο νεκροί, ένας αγνοείται , μόνο ο πιλότος έχει διασωθεί



Πυροσβεστικό ελικόπτερο με 4 επιβαίνοντες κατέπεσε στη Σάμο, ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Παλαιοχώρι του νησιού. Σώος εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος ο οποίος είπε ότι βγήκαν όλοι από την άτρακτο ενώ δύο μέλη του πληρώματος είναι νεκρά.

Στο ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία επέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί κι ένας Έλληνας μεταφραστής. Κατά αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το ελικόπτερο εξαφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές αέρα που φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Το χρονικό της συντριβής 

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ένας κάτοικος της περιοχής σημείωσε ότι το ελικόπτερο έκανε μια απότομη κίνηση στο πλάι και πως έπεσε στη θάλασσα με την μούρη. Όπως σημείωσε ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός, με το ελικόπτερο να πέφτει απότομα, σαν να είχε πιαστεί κάπου.

«Σηκωνότανε με το νερό, έκανε απότομα κίνηση και έπεσε κάτω. Λες και πιάστηκε κάπου, έπεσε με την μούρη», είπε χαρακτηριστικά.

«Εκκωφαντικός θόρυβος, δεν είδα φλόγα, αλλά βούλιαξε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, ακόμα ένας κάτοικος που μίλησε στη δημόσια τηλεόραση, ανέφερε ότι εκείνη την στιγμή έπνεαν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.