Περίεργη φωτιά: Καίγεται ο Έβρος σε πολλά μέτωπα – Έχει φτάσει στο Δάσος της ΔαδιάςΣε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στον Έβρο, η οποία έχει επεκταθεί σε τρία διαφορετικά μέτωπα ενώ έχει φτάσει μέχρι και το Δάσος της Δαδιάς, με την ανησυχία να είναι μεγάλη μην τυχόν και φτάσει στον πυρήνα του.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή στη φωτιά στον Έβρο, στο φράγμα Λύρας, και το απόγευμα της Πέμπτης (21.7.2022) επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και μηχανήματα έργου του στρατού και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η πυρκαγιά έχει φτάσει μέχρι και το δάσος της Δαδιάς, το οποίο περιέχει μοναδική βιοποικιλότητα και προστατεύεται από τη συνθήκη Natura, κάτι που σημαίνει ότι αν οι φλόγες επεκταθούν στον πυρήνα του θα είναι τεράστια η οικολογική καταστροφή.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, δηλώνει ότι «η φωτιά είναι μεγάλη και η κατάσβεσή της παραμένει μέχρι αυτή την ώρα μια δύσκολη υπόθεση. Επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να την ελέγξουν».

«Η κατεύθυνση της φωτιάς αλλάζει διαρκώς φτιάχνοντας από μόνη της μικροκλίμα που είναι δύσκολο να ελεγχθεί σε ένα δάσος», συμπληρώνει ο κ. Καλακίκος.