Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στην γραμμή παραγωγής του F-35 σύντομα θα κυματίζει και η Ελληνική Σημαία!Επισκέφτηκα το Fort Worth στο Ντάλας του Τέξας, όπου η Lockheed Martin παράγει το Μαχητικό Αεροσκάφος 5ης γενιάς F-35.

Ενημερώθηκα για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν τις γραμμές συναρμολόγησης, βαφής, αρχικών, τελικών ελέγχων και πτητικών δοκιμών και για τους 3 τύπους του F-35 (A, B και C), όπου και ξεναγήθηκα από το προσωπικό της εταιρείας. 

Επίσης επισκέφθηκα τη γραμμή πτητικών δοκιμών του εργοστασίου, όπου φιλοξενούνται τα F-35 που ετοιμάζονται να παραδοθούν στους χρήστες τους, ενώ μου έγινε και σύντομη ενημέρωση τόσο για τις διεθνείς πωλήσεις του F-35 και την διαλειτουργικότητα της χρήσης του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και για την πορεία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην έκδοση Viper, όπως και για τον εκσυγχρονισμό των Αεροσκαφών Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Στην γραμμή παραγωγής του F-35 σύντομα θα κυματίζει και η Ελληνική Σημαία!

Με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στην ελίτ των Μαχητικών Αεροσκαφών 5ης Γενιάς, η Ασφάλεια και η Σταθερότητα στην περιοχή μας και πέραν αυτής είναι εγγυημένη!

Ευχαριστώ την Lockheed Martin για την άριστη φιλοξενία.