Βγήκαν σκάρτοι οι S-400; Σκάνδαλο με την κατασκευάστρια εταιρεία μετά τα απανωτά χτυπήματα από τους αμερικανικούς Himars



Σοβαρές καταγγελίες πως το σύστημα αεράμυνας S-400 δεν είναι μόνο ανίκανο να προστατεύσει τον εναέριο χώρο, αλλά δεν είναι καν σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό του!

Σκάνδαλο στo ρωσικό όμιλο Azmaz-Antey! Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα συγκροτήματα S-400 θα έπρεπε να καταρρίπτουν πυραύλους HIMARS, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις (Armed Forces of Ukraine - AFU) κατέστρεψαν το συγκρότημα αυτό στο Χαρτσίζσκ με τους εν λόγω πυραύλους σύμφωνα με τον Anton Gerashchenko, Πρώην Μέλος του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών, Anton Gerashchenko, δημοσιοποίησε την πληροφορία ότι η χρήση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος "HIMARS" από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προκάλεσε σκάνδαλο μεταξύ των Ρώσων κατασκευαστών.
Σύμφωνα με το Censor.NЕТ, έκανε αυτήν την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Gerashchenko σημείωσε: "Το σύστημα αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα συστήματα που έχουν κατασκευαστεί για την προστασία των ΗΠΑ από την τρομοκρατία: "Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ξεκινήσει μια διαμάχη με τη διοίκηση της Almaz-Antey Concern, του κατασκευαστή των επαινετών συστημάτων αεράμυνας S300 και S400".

Ο Μιχαήλ Φραντκόφ, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, και ο διευθυντής του ομίλου Γιαν Νοβικόφ ενδέχεται όχι μόνο να χάσουν τις θέσεις τους, αλλά και να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για υπονόμευση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ρωσίας.

Που πήγαν οι εγγυήσεις; 
Η ηγεσία του ομίλου, όταν υπέγραφε πολλά συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια των S-400, εγγυήθηκε ότι το αντιαεροπορικό τους σύστημα θα ήταν εγγυημένα ικανό να καταρρίπτει όχι μόνο αεροπλάνα και ελικόπτερα, αλλά και πυραύλους που εκτοξεύονται από τα αμερικανικά HIMARS.

Όπως συμβαίνει συνήθως στο στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εμβληματικού συστήματος αεράμυνας υπερτιμήθηκαν πολλές φορές και τα χρήματα που διατέθηκαν για την ανάπτυξη του S400 εκλάπησαν, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: 

Η εξαπάτηση αποδείχθηκε πρόσφατη όταν τα S-400 απέτυχαν να καταρρίψουν έστω και έναν πύραυλο HIMARS στις περιοχές Donbass, Zaporozhye ή Kherson.

Και όχι μόνο αυτό, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη ρωσική στρατιωτική βάση στο Χαρτσίζσκ, οι πύραυλοι HIMARS κατέστρεψαν το συγκρότημα S-400 που υποτίθεται ότι κάλυπτε την περιοχή από αεροπορικές επιδρομές.

Με άλλα λόγια, το σύστημα αεράμυνας S-400 δεν είναι μόνο ανίκανο να προστατεύσει τον εναέριο χώρο, αλλά δεν είναι καν σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό του!

Το δημοσίευμα καταλήγει μιλώντας για "παραιτήσεις υψηλού προφίλ" και "ποινικές υποθέσεις", αλλά και για "πιθανούς αγοραστές που θα απορρίψουν τα προϊόντα της Almaz-Antey".