Τουρκία: Κανένα ενδιαφέρον για τους Aster 30 – Αυτό νοιάζει τους ΤούρκουςΗ Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τους Aster 30 αν δεν μπορέσει να τους αντιγράψει

Τουρκία: Κανένα ενδιαφέρουν για τους Aster 30 δεν δείχνουν οι Τούρκοι που φαίνεται πως το μόνο που ήθελαν ήταν να τους αντιγράψουν.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι Aster 30 αν δεν μπορούμε να τους αντιγράψουμε, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Δρ. Ισμαήλ Ντεμίρ.

Μιλώντας στην τουρκική Hürriyet, ο Δρ. Ντεμίρ τόνισε ότι η Τουρκία «σε καμία περίπτωση δεν προχωρά σε έτοιμες αγορές και ότι η μεταφορά τεχνολογίας είναι υποχρεωτική».

«Ετοιμάσαμε έναν σαφή οδικό χάρτη για το SAMP-T το 2015. Αυτή η διαδικασία δεν λειτούργησε (…) είδα πρόβλημα ειλικρίνειας και σοβαρότητας», σημείωσε.

«Εάν υπάρξει μεταφορά τεχνολογίας και συμπαραγωγή, θα το δεχθούμε», τόνισε, αναφέρει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Το σύστημα SAMP/T χρησιμοποιεί τον πύραυλο Aster 30 Block I, ενώ με τους Aster 30 Blok I NT και Aster 30 Blok II, το αναμένεται να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικό κατά των βαλλιστικών πυραύλων.

Οι Aster 30 είναι οι πύραυλοι που θα χρησιμοποιεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις Belharra αλλά και μάλλον τις νέες ελληνικές κορβέτες – ελαφρές φρεγάτες.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει συμμετοχή στην κατασκευή των γερμανικών IRIS-T κατά 8%.

Έτσι, Αθήνα και το Βερολίνο θα μπορούσαν να βρουν μία φόρμουλα για την προμήθεια των IRIS-T στην Ελλάδα.

Το IRIS-T έχει βεληνεκές περίπου 40 χλμ. και μπορεί να καταστρέψει πυραύλους κρουζ, ρουκέτες, αεροσκάφη, drones και ελικόπτερα σε υψόμετρο έως και 20 χλμ.

Πηγή: Geostratigika.gr