Πώς ένα Bayraktar έκανε έξαλλους τους Τούρκους



Το ρωσικό Bayraktar κάνει έξαλλους τους Τούρκους αφού η Μόσχα πήρε ένα ολόκληρο τουρκικό TB2 και το εκθέτει μαζί με τα πυρομαχικά του.

Ένα τουρκικό Bayraktar TB2 SİHA και τα MAM-L και MAM-C πυρομαχικά του εκτίθενται στην ρωσική έκθεση ARMY 2022.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται οπλικά συστήματα που κατασχέθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας.

Οι Τούρκοι τονίζουν πως μετά την έκθεση του Bayrkatar, φιλορωσικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να δυσφημούν τα τουρκικά drone.

Oι Ρώσοι αναφέρουν ότι το τουρκικό Bayraktar «έπεσε μονοκόμματο» και κατασχέθηκε.

Οι Τούρκοι με την σειρά τους, σημειώνουν ότι αν οι δημοσιευμένες εικόνες εξεταστούν προσεκτικά και συγκριθούν με τις πραγματικές εικόνες Bayraktar TB2, «μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό ότι το γεγονός είναι στην πραγματικότητα προϊόν της ρωσικής μηχανής προπαγάνδας».

Σύμφωνα με τους Τούρκους οι διαφορές στα πυρομαχικά του τουρκικού drone και τα φτερά του οχήματος «είναι εντυπωσιακές ακόμη και με την πρώτη ματιά».

Το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com υποστηρίζει ότι το «ρώσικο» Bayraktar δημιουργήθηκε «συνδυάζοντας τα συμπαγή μέρη των TB2 που είχαν πέσει προηγουμένως με ένα μοντέλο αμαξώματος πολύ κακής κατασκευής».

«Είναι σαφές ότι αυτό που ώθησε τη Ρωσία σε αυτό το κακώς προετοιμασμένο έργο προπαγάνδας ήταν το καταστροφικό πλήγμα που έχουν καταφέρει τα πυρομαχικά TB2 και Roketsan στην αξιοπιστία των ρωσικής κατασκευής οπλικών συστημάτων και στις μέχρι τώρα φιλοδοξίες της Ρωσίας», υπογραμμίζουν οι Τούρκοι.