Τουρκία: Προκλητικότητα δίχως όρια – Δεν δίνουμε σημασία στην Ελλάδα, είμαστε νόμιμοι



Η Τουρκία ξεπερνάει κάθε όριο προκλητικότητας - Νέα επίθεση στην Ελλάδα

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει για ακόμη μια φορά η Τουρκία που φαίνεται πως με το να βγάλει για έρευνες το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

Με αυτή της τη κίνηση η Τουρκία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας που έκανε λόγο για μια παράνομη δέσμευση των χωρικών υδάτων.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως δεν συμμερίζεται η τουρκική πλευρά, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, να ανεβάζει τους τόνους και να συνεχίζει την προκλητικότητα δίχως όρια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Καλίν είπε στο τουρκικό κανάλι Haber 7 ότι η Τουρκία διεξάγει τις έρευνες με το Αμπντούλ Χαμίτ απολύτως νόμιμα.

Όπως και το Oruc Reis έτσι και το Σουλτάν Αμπντουλ Χαμίτ θα κάνει έρευνες χωρίς η Τουρκία να ασχολείται με τους ισχυρισμούς Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων.

Ακόμη, ο Καλίν δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία νομική βάση στα όσα λέει η Ελλάδα περί παράνομων ερευνών και μάλιστα στράφηκε εναντίον της χώρας μας, τονίζοντας πως αυτή είναι που παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, Λωζάννης και Παρισίων.

Παράλληλα, με προκλητικό τόνο, δήλωσε πως η Ελλάδα ξεσηκώνει τον κόσμο, επειδή πηγαίνουν τα πλοία της Τουρκίας σε περιοχές που επιχειρούν de facto να τις ανακηρύξουν ως δικές τους.

Έτσι, μετά την απίστευτη πρόκληση με το TurkAegean, οι γείτονες λοιπόν προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανεβάσουν ξανά το θερμόμετρο στα ύψη. Παράλληλα, πέρα από τα Drone Dome που τυφλώνουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υπάρχει άλλο ένα σύστημα που προσφέρει τα μέγιστα στην Ελλάδα.