Ελληνοτουρκικά: Έτσι θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει την Ελλάδα η Τουρκία



Ελληνοτουρκικά: Έτσι θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει την Ελλάδα η Τουρκια με drone πλοία κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο;

Η Τουρκία έχει σκοπό να βγάλει μαζί με τα τουρκικά ερευνητικά και τα drone πλοία ULAQ. Μάλιστα, σχετικές δηλώσεις έκαναν πρόσφατα Τούρκοι αξιωματούχοι.

Τα τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα (SİDA) θεωρούνται επιχειρησιακά έτοιμα.

Τα συγκεκριμένα πλοία έχουν εμβέλεια 400 χλμ., ταχύτητα πλεύσης 65 χλμ και την ώρα, είναι οπλισμένα με τον τουρκικό πύραυλο L-UMTAS (σ.σ. με εμβέλεια τα 8 χλμ) ενώ μπορούν να επιχειρήσουν ΚΑΙ ηλεκτρονικό πόλεμο.

Οι Τούρκοι ίσως επιχειρήσουν επικοινωνιακό σόου με την παρουσία των τουρκικών ULAQ κοντά στο τουρκικο γεωτρύπανο, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η Άγκυρα θα βρει μίας πρώτης τάξης ευκαιρία να εμφανιστεί ως υπερδύναμη στον τομέα των drone.

Πηγή κοντά στο θέμα με την οποία μίλησε το geostratigika.gr μας ανέφερε πως έχει ικανούς τους Τούρκους να τα πάρουν στους… ώμους, αρκεί να δείξουν πως έχουν το πάνω χέρι στο πεδίο των drone και στην θάλασσα.

Η αίσθηση είναι πως η παρουσία των τουρκικών drone και UAV θα είναι ιδιαίτερα έντονη στις αρχές Αυγούστου, στην περιοχή παρουσίας του τουρκικού γεωτρύπανου, με τους Τούρκους να θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως πλέον βρίσκονται στη νέα εποχή.


ΠΗΓΗ