Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει το “μεταλλαγμένο” ελληνικό πεζικό στα νησιά μας με ειδικό εξοπλισμό



Ο νέος εξοπλισμός των Ελλήνων πεζικάριων με αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών θα μας δώσουν τεράστιο πλεονέκτημα σε κάθε πιθανή κρίση με τους "γείτονες" στα νησιά μας

Οι εξελίξεις και η παρατεταμένη φύση του πολέμου στην Ουκρανία φέρνει, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ραγδαίες αλλαγές, με νέες μεθόδους μάχης και εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών.

Νέες τεχνικές, και νέες μέθοδοι αναδύονται από έναν σκληρό και ανελέητο πόλεμο ανάμεσα σε μια υπερδύναμη (Ρωσία)  και μια πιο μικρή χώρα σαν την Ουκρανία, η οποία βέβαια έχει την αμέριστη στρατιωτική βοήθεια της δύσης, και αυτό οφείλουμε να το επισημάνουμε, αφού διαφορετικά θα είχε καταληφθεί ολόκληρη η χώρα σε μερικές εβδομάδες.

Τα πρώιμα διδάγματα του πολέμου αυτού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “ξεχασμένο” και παραμελημένο ελληνικό πεζικό, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα αναβαθμιστεί  ως προς τις δυνατότητες του άμεσα. 

Το νέο δόγμα στην Ουκρανία, θέλει τους "πεζικάριους", να λειτουργούν σε μικρές ομάδες στα πρότυπα εξολοθρευτών αρμάτων μάχης, σταθμών διοικήσεως, φαλαγγών εφοδιασμού και συστοιχιών πυραύλων.

Προσαρμοσμένα όλα αυτά στα νησιά μας, θα φέρουν σχεδόν σίγουρα αλλαγές, σε συνδυασμό με τα νέα οπλικά συστήματα ( αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών και ΤΟΜΑ).

Κορυφαίοι σε αυτό το νέο δόγμα το οποίο ετοιμάζουν είναι οι Ισραηλινοί, οι οποίοι δημιουργούν ένα νέο είδος ( ας μας επιτραπεί η έκφραση) πεζικάριου-”εξολοθρευτή”, ο οποίος δρώντας σε μικρές ομάδες εφοδιασμένος με σύγχρονα όπλα, θα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές, για παράδειγμα σε απόβαση εχθρικών ( τουρκικών) δυνάμεων στα νησιά μας, τα οποία έχουν ξεκάθαρα στο στόχαστρο τους οι Τούρκοι( δηλώσεις Ακάρ και άλλων Τούρκων αξιωματούχων).

Πρόκειται για την δημιουργία μικρών ομάδων πεζικάριων, ( 4-6 άτομα) τα οποία εφοδιασμένα με αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών-φορητά αντιαεροπορικά συστήματα, και ενισχυμένα τυφέκια, όχι μόνο θα μπορούν να προκαλέσουν πλήγματα σε κάθε προσπάθεια απόβασης εχθρικών δυνάμεων, αλλά θα καθοδηγούν και επιθέσεις ελικοπτέρων-αεροσκαφών προς τον στόχο, έγκαιρα και κυρίως θανατηφόρα αποτελεσματικά.

Η επίλεκτη αυτή δύναμη στα νησιά μας, θα περιπολεί σε δύσβατα σημεία σημεία κοντά σε αποβάσιμες ακτές, πιθανά σημεία αεραπόβασης, ευρισκόμενη σε πλήρη ετοιμότητα να καταρρίψει, και να εξουδετερώσει κάθε πιθανή εχθρική προσπάθεια στην αρχή της.

Η παραδοσιακή φύση του Έλληνα μαχητή με αυτήν την μέθοδο θα βρει εκ νέου έναν παλαιό τρόπο δράσης, που ανάγεται στην εποχή της ελληνικής επαναστάσεως, με τις περιβόητες “χωσιές” ( παγίδες) κατά των Οθωμανικών δυνάμεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε αυτό το δόγμα πολέμου, είναι ο άμεσος εξοπλισμός με σύγχρονο υλικό των μελών αυτών των δυνάμεων, οι οποίες θα εκπαιδευτούν με προσανατολισμό την καταστροφή εναέριων και πλωτών μέσων του εχθρού, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση των ενισχύσεων στα σημεία επίθεσης στα νησιά μας, σε περίοδο πολεμικής κρίσης ειδικά με τους απέναντι.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, σημειώνουμε ότι εκπαιδεύουν τις επίλεκτες δυνάμεις τους, ( SAT-SAS) εδώ και μεγάλο διάστημα, σε αποβάσεις σε αφύλακτα και απόκρημνα σημεία στα νησιά μας, και αυτό οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν.

Στα πλαίσια αυτά, αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει πολλά για την απόσυρση των ΤΟΜΑ BMP-1, με πραγματικά εξωφρενικές απόψεις για ένα όχημα που έχει φάει τα “ψωμιά του”, και αποτελεί περισσότερο πρόβλημα παρά λύση σε κάθε πιθανή ελληνοτουρκική διένεξη.

Τα ρωσικά ΤΟΜΑ είναι απαρχαιωμένα με πολλά προβλήματα, ενώ οι δυνατότητες βολής με το πυροβόλο τους είναι αμφισβητήσιμες σύμφωνα με μαρτυρίες ειδικών στον ελληνικό τύπο.   

Σε περίπτωση κρίσης, οι Έλληνες πεζικάριοι θέλουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης που θα κάνουν την διαφορά, και όχι να προκαλούν πρόβλημα.

Χωρίς περιστροφές και με γνώση των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών των νησιών μας, θα λέγαμε ότι τα νέα υπό παραλαβή αμερικανικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα Μ-1117, είναι μια λύση που ταιριάζει πάρα πολύ.

Μιλάμε για τροχοφόρα οχήματα που κινούνται πολύ γρήγορα, (βασική προϋπόθεση για εξάλειψη προγεφυρώματος στα νησιά), έχουν την δυνατότητα μεταφοράς στρατιωτών πεζικού και καλύπτουν κάθε επιχείρηση με πυρά αυτομάτων όπλων.

Εδώ θα τονίσουμε ότι οποιαδήποτε παρτίδα Μ-1117, αποφασίσουμε να στείλουμε στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, θα πρέπει να την εξοπλίσουμε με επιπλέον οπλισμό, όπως πυροβόλο 20 χιλ, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα με την βοήθεια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, για να μπορέσουμε να αποκρούσουμε κάθε πιθανή εχθρική ενέργεια των “γειτόνων”.         

Η ουσία είναι όλα αλλάζουν μετά την τρομερή κρίση στην Ουκρανία, ενώ οι Τούρκοι έχουν χάσει το μέτρο και έφτασαν να μας απειλούν με απόβαση σε νησιά μας, με τρόπο που θυμίζει πιθανότατα τις προκλήσεις των Ιταλών πριν το 1940.