Σχέδιο ”ακρωτηριασμού” της Θράκης-”Απασφάλισαν” οργανώσεις της Άγκυρας: ”Η Ελλάδα μας κάνει επίθεση, είμαστε περιθωριοποιημένοι”!



Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησαν οργανώσεις στη Θράκη που ανήκουν στην Άγκυρα!

Όπως φαίνεται υπάρχει σχέδιο και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Τι αναφέρουν:

”Σκανδαλώδης δήλωση έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανασίου για τους βουλευτές της ”τουρκικής” μειονότητας.

Σκανδαλώδη λόγια για τους βουλευτές της ”τουρκικής” μειονότητας χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανασίου. Ο Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Αθανασίου είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει τελείως διαφορετικό θρησκευτικό προσανατολισμό από τον ορθόδοξο. Ας πούμε μουσουλμάνος βουλευτής Βορείου Ελλάδος, δεν λέμε ότι υπάρχει για όνομα του Θεού, αλλά δεν ξέρουμε που θα μπουν οι μετανάστες στη γειτονική χώρα (Τουρκία) κλπ. Αν υποθέσουμε ότι δίνεις πληροφορίες, γιατί να μην τον ελέγξουμε; Η χρήση της φράσης «η εθνική ασφάλεια είναι προτεραιότητα εδώ» τράβηξε την προσοχή και προκάλεσε αντιδράσεις.

Πρώτα από όλα, η αντίδραση της ”Τουρκικής” Μειονότητας Δυτικής Θράκης ήρθε από τον Halit Habipoğlu, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής ”Τουρκικής” Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF). Ο Πρόεδρος Habipoğlu είπε: «Ακούγονται οι βουλευτές μας της ”Τουρκικής” μειονότητας ως απειλή; Στη γραπτή του δήλωση, ο Habipoğlu είπε: «Λυπάμαι που λέω ότι αυτή η αντίληψη δεν περιορίζεται στον Αθανασίου! 

Η νοοτροπία του κράτους, η αντίληψη στη σημερινή πολιτική και η άποψη των ΜΜΕ είναι ίδια! Είμαστε περιθωριοποιημένοι! Δεν μας βλέπουν ως μέρος αυτής της χώρας, δεν μας αντιμετωπίζουν ως τέτοιους! Η μειονοτική πολιτική του κράτους από το παρελθόν έως το σήμερα είναι αντανάκλαση αυτής της κατανόησης και της στάσης!».

«Η Ελλάδα δεν είναι χώρα της ΕΕ αλλά μια δημοκρατία της μπανάνας; Τι πρέπει να καταλάβουμε από τη δήλωση Αθανασίου;»

Ο Halit Habipoğlu, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ”Τουρκικής” Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF), δήλωσε: «Η δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου είναι εντελώς σκανδαλώδης! Η Ελλάδα δεν είναι χώρα της ΕΕ αλλά μια δημοκρατία της μπανάνας; Τι πρέπει να καταλάβουμε από τη δήλωση Αθανασίου; Οι βουλευτές μας στη Βουλή εισακούονται ως στοιχείο κινδύνου, για λόγους εθνικής ασφάλειας; Καταρχάς, η νόμιμη υποκλοπή για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν δείχνει ότι είναι θεμιτή! Το κυριότερο είναι ότι ο Aθανασίου δείχνει τους ”Τούρκους” βουλευτές μας στο κοινοβούλιο ως παράδειγμα για το πώς οι βουλευτές μπορούν να ακουστούν νομικά, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα την άποψή του για την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης και τους βουλευτές μας που εκπροσωπούν την κοινωνία μας στο κοινοβούλιο.”