Υπό άκρα μυστικότητα Αμερικανοί κομάντος συνεργάστηκαν με Κύπριους καταδρομείς για ένα μήνα-Ποιος ο λόγος;



Έρχεται κοινή στρατιωτική δύναμη ( Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρος) για όλα τα ενεργειακά σχέδια στην Α.Μεσόγειο;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο( ειδικά η διάρκεια τους ενός μήνα) σχετικά με την ειδική εκπαίδευση και την συνεργασία Αμερικανών Rangers με Κύπριους καταδρομείς σε κυπριακό έδαφος. 

Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση: “από τις 5 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2022, οι αμερικανικές δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των Πεζοναυτών, πραγματοποίησαν ανταλλαγή εμπειριών και συνεργασία με την Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού της Εθνικής Φρουράς και την Ομάδα Υποβρυχίων καταστροφών, επεκτείνοντας την συνεργασία τους περαιτέρω στην Α.Μεσόγειο”.

Οι άνδρες αυτής της μονάδας του αμερικανικού στρατού μπορεί να συγκριθεί σε ικανότητες και αποτελεσματικότητα ακόμα και με αυτήν της δύναμης ΔΕΛΤΑ.

Οι Αμερικανοί κομάντος, υποστηρίζουν τις αποστολές μεγαλύτερων στρατιωτικών μονάδων ή πραγματοποιούν οι ίδιοι την εκτέλεση στόχων στο πεδίο της μάχης.

Οι ΗΠΑ για έναν ολόκληρο μήνα εκπαίδευσαν και συνεργάστηκαν με Κύπριους κομάντος και υποβρύχιους καταστροφείς, με σκοπό να ανέλθει επίπεδο η κυπριακή μονάδα ειδικών δυνάμεων , ώστε να αντιμετωπίσει κάθε επιβουλή, ειδικά από το Κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Δεν πρέπει να γελιόμαστε παρά τις δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών αξιωματούχων και την επίπλαστη “ειρήνη” στην περιοχή μας, αφού, όλες οι ενδείξεις δείχνουν πιθανή μελλοντική στρατιωτική κρίση στην Α.Μεσόγειο με τουρκικό δάκτυλο, και αφορμή το θέμα των ΑΟΖ ( Κύπρου-Ελλάδος κα)  και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.     

Επίσης είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν διακαώς ( για να έχουν αρωγό στον τομέα της ασφάλειας) την δημιουργία ειδικής κοινής στρατιωτικής δυνάμεως στην Α.Μεσόγειο, η οποία θα περιφρουρεί τα υπό κατασκευή έργα ( ηλεκτρική διασύνδεση Ελλαδος-Κύπρου-Ισραήλ και την μεταφορά δεδομένων από την Σ.Αραβία στην χώρα μας και τον αγωγό East Med) κατά των Τούρκων και των τρομοκρατικών οργανώσεων ( Χεζμπολάχ-Χαμάς-Τζιχάντ-ISIS).

Η παρουσία Αμερικανών κομάντος και Ισραηλινών στην Κύπρο, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι οι Τούρκοι φέρονται να έχουν στοχοποιηθεί καίρια από Ισραήλ-ΗΠΑ, αλλά και το σύνολο του Αραβικού κόσμου ( παρά το θέατρο για συνεργασία κά), εκτός από την Ελλάδα.

Κανείς δεν εμπιστεύεται το καθεστώς Ερντογάν και τα νεο-οθωμανικά σχέδια του.

Για παράδειγμα το έργο μεταφοράς δεδομένων από το Ριάντ στην Αθήνα, φέρεται να  “σκοντάφτει” στην πρόθεση της Τουρκίας να διακόψει κάθε εργασία σε περιοχή που παράνομα,α θεωρεί ως δική της ΑΟΖ.

Το πρόβλημα με τους Τούρκους είναι ότι δεν έχει μόνο ο Ρ.Τ. Ερντογάν αυτές τις προκλητικά εξωφρενικές νεο-οθωμανικές ονειρώξεις για αυτοκρατορίες και προσαρτήσεις ξένων εδαφών (Γαλάζια Πατρίδα κά), αλλά σχεδόν το σύνολο του τουρκικού πολιτικού κόσμου πλην των Κούρδων βέβαια.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το ζήτημα της Κύπρου έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, αφού οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν μεγαλόπνοα σχέδια για την δημιουργία μιας τεράστιας στρατιωτικής βάσης.

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, είχε αναφέρει ότι "η Κύπρος η οποία  αποτελεί τουρκικό έδαφος εδώ και 450 χρόνια αντιμετωπίζει ένα τρομερό σχέδιο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ανατρέπει τα πάντα στην κυριολεξία.

Απώτερος στόχος των ΗΠΑ, οι οποίες εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια, είναι να επανασχεδιάσουν την περιοχή αυξάνοντας αρχικά την στρατιωτική τους παρουσία στην Κρήτη, ενώ στην συνέχεια είναι η δημιουργία στρατιωτικών βάσεων τόσο στα Κατεχόμενα, όσο και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Οι ΗΠΑ και οι χώρες που ανήκουν στον αμυντικό άξονά τους, θέλουν να αποκτήσουν στρατηγικό έλεγχο στα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή, βλέπουν τα Κατεχόμενα και τον τουρκικό πληθυσμό, ο οποίος ελέγχει το 36,6% του νησιού, ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδια τους”, κατέληγε το άρθρο μεταξύ άλλων.

Η Κύπρος θα γίνει μια τεράστια βάση των Αμερικανών από την οποία θα υλοποιούνται στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, ενώ θα ελέγχεται η Αίγυπτος, και η Μέση Ανατολή μέχρι την Σαουδική Αραβία.

Αν ισχύουν όσα αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα, τότε οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επέμβουν ε ένα νησί "κλειδί" για τον έλεγχο της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής, εκδιώκοντας τις τουρκικές δυνάμεις.