Τουρκία: Τα μάζεψε με το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» – Συνεχίζει την προπαγάνδα περί υπόθαλψης τρομοκρατώνΤελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις από την Τουρκία, ασχέτως αν το γεωτρύπανο παραμένει εντός των τειχών

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κράτησε το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» εντός της υφαλοκρηπίδας της χώρας του, η οποία όμως δεν σταματά ποτέ να προκαλεί την Ελλάδα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε το βιολί του, ασχέτως αν αυτό έχει γίνει… ξεκούρδιστο πλέον.

Έθεσε ξανά θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, προειδοποιώντας για νέα διεθνοποίηση του ζητήματος.

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει εξοπλίσει αυτές τις περιοχές, ειδικά τα νησιά που βρίσκονται κοντά μας παρά τον όρο της συνθήκης της Λοζάνης και τα νησιά που δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με την Ειρηνευτική Συμφωνία του Παρισιού το 1947. Το φέραμε στην ατζέντα του ΟΗΕ. Το φέραμε στην ατζέντα της διεθνούς κοινότητας με τον ίδιο τρόπο όπως και σε άλλες χώρες. Θα το παρακολουθήσουμε», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ερντογάν, λοιπόν, ζυγίζει σε πρώτη φάση τις αντιδράσεις με την πορεία του γεωτρύπανου, αλλά οι υπουργοί του διατηρούν την προκλητικότητα στα ύψη.

Πέραν του Τσαβούσογλου, ο Χουλουσί Ακάρ υπέδειξε την Ελλάδα ως επεκτατική χώρα και γύρισε τον χρόνο στη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Γιορτάζουμε την 100η επέτειο της μεγάλης μας νίκης στον τερματισμό των θηριωδιών και της απόπειρας εισβολής της Ελλάδας, που έγιναν πριν από έναν αιώνα. Δεν πρέπει ποτέ να λησμονηθεί πόσο βαρύ ήταν το τίμημα της περιπέτειας», είπε μεταξύ άλλων, στέλνοντας ξεκάθαρα απειλητικό μήνυμα.

Προκλήσεις έγιναν και από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επανέφερε τη γνωστή προπαγάνδα περί υπόθαλψης τρομοκρατών στην Ελλάδα.

«Η Αθήνα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών. Υπάρχουν υποστηρικτές του PKK και του FETO. Νομίζουν οι Έλληνες ότι αν τους προστατεύσουν θα μπορέσουν να τους χρησιμοποιήσουν για να βλάψουν την Τουρκία», ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.