Ακάρ σε Έλληνες: Μην κάνετε το λάθος με το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν – Έχουμε φρεγάτα να το συνοδεύει«Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακάρ σε Έλληνες: Μην κάνετε το λάθος με το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν αφού έχουμε φρεγάτα να το συνοδεύει και είμαστε αποφασισμένοι, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Προειδοποίηση Χουλουσί Ακάρ προς την Ελλάδα, σε περίπτωση παρενόχλησης του τουρκικού γεωτρύπανου, Αμπντούλ Χαμίντ Χαν.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογράμμισε ότι «είναι το πιο φυσικό δικαίωμα της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις από πλευράς διεθνούς δικαίου και αυτοάμυνας για την ασφάλεια της χώρας μας και των συνόρων μας».

«Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε», είπε.

Στο ερώτημα εάν υπήρξε παρενόχληση από την Ελλάδα σχετικά με το τουρκικό γεωτρύπανο ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν συνεχίζει τις έρευνές του ενώ όπως υπογράμισε η τουρκική φρεγάτα «Gediz» το συνοδεύει «και διασφαλίζει την ασφάλειά του».

«Ελπίζουμε να μην το κάνουν (σ.σ. οι Έλληνες το λάθος). Διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες και τις ικανότητές μας», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.