Τουρκία: Ετοιμάζει «θερμό επεισόδιο» σε Αιγαίο – Έβρο! – Δεν μπορεί να χωνέψει το κάζο με τα ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο



Η Τουρκία ετοιμάζει νέα ένταση σε Έβρο - Αιγαίο, την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν «τρελαθεί» με τα ελληνικά F-16 που «λοκάραν» τα τουρκικά στο Αιγαίο.

Συνεχίζει να απεργάζεται ύπουλα σχέδια κατά της Ελλάδας η Τουρκία, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταρρέει στις δημοσκοπήσεις και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να κρατηθεί στην εξουσία.

Ο φανατικός Τούρκος πρόεδρος έχει αποφασίσει να ρίξει το βάρος στην ακραία επιθετική πολιτική προκειμένου, «επενδύοντας» στους ακραίους εθνικιστές Τούρκους πολίτες.

Έτσι η Ελλάδα είναι το… αγαπημένο του θέμα και δεν χάνει την ευκαιρία να προκαλεί με κάθε τρόπο. Είτε στέλνοντας παράνομους μετανάστες καθημερινά, είτε με μπαράζ από ψέματα για τις εναέριες παραβιάσεις, είτε στέλνοντας κατασκοπευτικά f-16 στην Κρήτη.

Γι αυτό η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα είναι διαρκώς σε επιφυλακή, ξεκινώντας άμεσα βελτιωτικά έργα για τον φράχτη στον Έβρο.

Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ στην Τουρκία έχουν «αφηνιάσει» όπου τα ελληνικά μαχητικά «λόκαραν» τα αντίστοιχα τουρκικά μαχητικά, στο πρόσφατο περιστατικό στο Αιγαίο με τα αμερικανικά αεροσκάφη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι Έλληνες πιλότοι «κλείδωσαν» τους Τούρκους με τόσο μεγάλη ευκολία.

Πάντως όπως φαίνεται η Τουρκία δεν το βάζει κάτω και ενόψει των Εθνικών εκλογών το 2023 ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να κάνει κάποιο «θερμό επεισόδιο», μπας και καταφέρει να αναστρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν διαμορφωθεί κατά του.

Πάνω σε αυτό έγκειται ο «υβριδικός πόλεμος» που εφαρμόζει ο Ερντογάν, που δεν θέλει να πάει στα ίσα σε πόλεμο, αλλά το κάνει ύπουλα με πολλά μικρά «θερμά επεισόδια». Γι αυτό και το πρόσφατα περιστατικό με τους 38 λαθρομετανάστες που η Τουρκία «έσπρωξε» με το ζόρι σε νησίδα του Έβρου, προκειμένου η Ελλάδα να πάει να τους μαζέψει και τότε οι Τούρκοι να παρέμβουν λέγοντας «Να, η Ελλάδα παραβιάζει την τουρκική κυριαρχία».

Έλληνας πτέραρχος δίνει… πληρωμένη απάντηση στους Τούρκους που απειλούν με το «…θα έρθουμε νύχτα», λέγοντάς τους «Το θέμα είναι αν μπορούν να ‘ρθούνε νύχτα και ακόμη κι αν έρθουν, αν θα μπορούν να φύγουν μετά». Παράλληλα εξηγεί ότι ό,τι και να κάνει η Τουρκία, ξέρει πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι πάνοπλη στο κομμάτι της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού, συνεπώς δεν θα τολμήσει.

«Αν ο Ερντογάν είχε την παραμικρή υπόνοια ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι εναντίον της Ελλάδας, μία ακραία πρόκληση. Θα το είχε κάνει». Επίσης προσθέτει πως «… ο Ερντογάν έχει τεράστιες αδυναμίες με τις κυρώσεις, έχει τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό και έχει και το θέμα με τα F-16 (σ.σ. αυτά που δεν του δίνουν οι ΗΠΑ). Έτσι δεν θα το τολμήσει. Πάνω από όλα ξέρει τις δυνατότητες της Ελλάδας στον αέρα και τη θάλασσα κι έτσι ό,τι κάνει το κάνει περισσότερο για εντυπώσεις στο εσωτερικό της χώρας του».