Τουρκία: Έρχονται νέες κυρώσεις; – Οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις στην Ελλαδα θα κοστίσουν



Τουρκία: Έρχονται νέες κυρώσεις (;) αφού όπως φαίνεται οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις των Τούρκων στην Ελλαδα θα κοστίσουν.

«Ο Ερντογάν υποδύεται ξανά τον Μπάιντεν, τώρα στα F-16», υποστηρίζει ο Αμερικανός αναλυτής και δημοσιογράφος Μάικλ Ρούμπιν.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Ρούμπιν, ο Ερντογάν προσποιείται και «παραμένει διπρόσωπος».

Ο Ρούμπιν σημειώνει πως η Τουρκία σηκώνει το… μεσαίο δάχτυλο στην Ουάσιγκτον, αφού την ώρα που συζητά με τους Αμερικανούς για την προμήθεια νέων F-16 Viper, την ίδια ώρα, ο ρωσικός Τύπος ανακοινώνει «ότι η Τουρκία υπέγραψε νέο συμβόλαιο τόσο για την αγορά πρόσθετων S-400 από τη Ρωσία όσο και για την παραγωγή ανταλλακτικών».

Αυτό είναι ουσιαστικά «το μεσαίο δάχτυλο προς την κυβέρνηση Μπάιντεν, αφού ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιχείρησαν να περάσουν την πώληση στην Τουρκία των αναβαθμισμένων F-16», αναφέρει στο 19fortyfive.com, ο Μάικλ Ρούμπιν.

Τουρκία: Έρχονται νέες κυρώσεις;
«Η διπροσωπία του Ερντογάν εκπλήσσει λιγότερο από την ευπιστία όσων έχουν την τάση να βλέπουν την καλή του θέληση», σημειώνει.

«Στην καρδιά του ο Ερντογάν είναι ιδεολόγος. Παραμένει βαθιά αντισημίτης, αντι-ισραηλινός και αντιαμερικανός», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Μετά από χρόνια οικονομικής κακοδιαχείρισης, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας είναι σχεδόν άδεια. Η δημιουργική λογιστική δεν μπορεί πλέον να καλύψει τα ελλείμματα και το Κατάρ, το πλούσιο εμιράτο του Περσικού Κόλπου που χρηματοδότησε τον Ερντογάν από την αρχή έχει φτάσει στα όριά του», τονίζεται επίσης.

Ο Αμερικανός αναλυτής και δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι είναι καιρός «να σταματήσουμε να πέφτουμε στην μπλόφα του Ερντογάν».

Θα πρέπει να απαιτηθεί «να σταματήσουν οι στρατιωτικές συναλλαγές της Τουρκίας με τη Μόσχα, η υποστήριξή της στη Χαμάς, το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα καθώς και (να μπει) ένα τέλος στις υπερπτήσεις της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά», σημειώνει.

Οι πλήρεις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ δεν θα φέρουν «ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία», καταλήγει.