Αμερικανικά πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα «φορτωμένα» με F-35 προσέγγισαν την Ταϊβάν



Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ έπλεαν σήμερα, Τρίτη, στην περιοχή της Ταϊβάν, την ώρα που η Νάνσι Πελόζι έφτανε στο νησί, σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

Ενώ η Κίνα ανακοίνωσε ότι ο στρατός της θα ξεκινήσει «στοχευμένες στρατιωτικές ενέργειες» ως απάντηση στην επίσκεψη αυτή, ο 7ος Αμερικανικός Στόλος έκανε γνωστό σήμερα με μήνυμά του στο Twitter ότι το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή από τις αρχές Ιουλίου, έπλεε στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, νότια της Ταϊβάν.

Το USS Ronald Reagan συνοδεύεται από το αντιτορπιλικό USS Higgins, διευκρίνισε υπεύθυνη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Το Higgins είναι ένα πολεμικό πλοίο πολλαπλών ρόλων, εξοπλισμένο με το σύστημα μάχης Aegis, που περιλαμβάνει κυρίως αντιπλοϊκούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες του πλοίου Ronald Reagan να πραγματοποιεί ασκήσεις με το πλοίο εφοδιασμού USS Carl Brashear, την Κυριακή. Το αεροπλανοφόρο και η ομάδα του «πραγματοποιούν αποστολή ρουτίνας στον δυτικό Ειρηνικό», υπογράμμισε Αμερικανίδα αξιωματούχος.