Ρώσοι ειδικοί: Πρωτότυπες λύσεις για προστασία από τους JavelinΤα αντιαρματικά συστήματα Javelin χρησιμοποιούνται κατά κόρων από τις Ουκρανικές ΕΔ
Στο πλαίσιο της χρήσης από τον εχθρό δυτικών όπλων όπως τα αντιαρματικά συστήματα Javelin κατά τη διάρκεια του NMD, Ρώσοι ειδικοί πρότειναν πρωτότυπες λύσεις για την προστασία των όπλων και του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
Έτσι, σε μια συνέντευξη στο Zvezda, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ σχολίασε πληροφορίες σχετικά με μια νέα εφεύρεση από Ρώσους μηχανικούς που επιτρέπει στα τεθωρακισμένα οχήματα να προστατεύονται από τα αμερικανικά αντιαρματικά συστήματα πυραύλων Javelin.
 
''Γεγονός είναι ότι η εκπλήρωση οποιασδήποτε αποστολής μάχης και η διεξαγωγή εχθροπραξιών πάντα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, αντιμέτωποι με ένα τόσο νέο καθήκον - την προστασία των όπλων και του εξοπλισμού - οι επισκευαστικοί μας φορείς, οι οδηγοί-μηχανικοί και οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας κατάλαβαν τι μπορεί να γίνει για να προστατευθούν'', δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού τμήματος άμυνας σε μια συνομιλία στο περιθώριο του Διεθνούς Στρατιωτικού Τεχνικού Φόρουμ «Στρατός-2022».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι το σύστημα προστασίας που δημιουργήθηκε από Ρώσους ειδικούς σήμερα επιτρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στην πραγματικότητα, να προστατεύουν όπλα και εξοπλισμό από επιθέσεις.

''Υπάρχει μια αρχή αυτοσυντήρησης τόσο του ανθρώπου όσο και της τεχνολογίας. Τόσο η απλούστερη όσο και η πιο εξαιρετική λύση είναι πρωτότυπη. Επομένως, αυτά τα πράγματα επινοήθηκαν'', είπε ο Μπουλγκάκοφ.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης καταρρίφθηκε με επιτυχία ο μύθος του δυτικού «υπερόπλου», που περιελάμβανε Javelin, HIMARS και «μοναδικά» drones. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, όλα τα παραπάνω «αλέθονται» στις μάχες και δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική κατάσταση.