ΗΠΑ: Παραλήφθηκαν νεα οχήματα πυρών υποστήριξης Πυροβολικού M7A4 BFISTΣύμφωνα με εικόνες που δημοσιευθήκαν από το λογαριασμό Twitter, Ronkainen, την 8η Αυγούστου 2022, η 1η Μοίρα του 9ου Συντάγματος Πυροβολικού tης 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης της 3ης Μεραρχίας Πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ παρέλαβε τα νέα οχήματα Bradley ομάδας πυρών υποστήριξης M7A4 BFIST.

Το M7 BFIST είναι ένα όχημα πυρών υποστήριξης πυροβολικού που βασίζεται πάνω στο τροποποιημένο όχημα μάχης Bradley M2A2 ODS (Operation Desert Storm) που είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό πακέτο εξοπλισμού αποστολής πυρών υποστήριξης (MEP). Το όχημα παρέχει ομάδες πυρών υποστήριξης και παρατηρητές αξιωματικούς πυροβολικού (ΠΑΠ) επιπέδου Υπομονάδας/Μονάδας/Ταξιαρχίας με μια πλατφόρμα οχήματος που μπορεί να καταδείξει, σχεδιάσει, συντονίσει, εκτελέσει και διευθύνει εγκαίρως, με ακρίβεια, έμμεσα πυρά πυροβολικού και όλμων.

Επιπλέον, εκτός από την παροχή των κρίσιμων ομάδων πυρών υποστήριξης με την ίδια κινητικότητα, ικανότητα επιβίωσης και υπογραφή πεδίου με την σειρά οχημάτων A2 Bradley, το M7 παρέχει στις ομάδες πυρών υποστήριξης ένα πυροβόλο 25 χλστ και ένα συζυγές πολυβόλο 7,62 χλστ για αυτοάμυνα τους. Το σημαντικότερο είναι πως η σχεδίαση του M7 παρέχει, για πρώτη φορά, την ικανότητα της «σκόπευσης εν κινήσει».

Το νέο M7A4 BFIST 3 προσφέρει κατάδειξη υπό την προστασία της θωράκισης και σφάλμα τοποθεσίας στόχου (TLE90) επιπέδου συντεταγμένων για την υποστήριξη των αιτήσεων αποστολής πυρών με πυρά ακρίβειας. Το σύστημα αισθητήρων υποστήριξης πυρών (Fire Support Sensor System – FS3) παρέχει διπλάσια ικανότητα εντοπισμού στόχου σε σχέση με τo IBAS καθώς η σκόπευση και η κατάδειξη των πυρών γίνεται υπό την προστασία της θωράκισης και από την θέση του Πυροβολητή. Το εκτιμώμενο σφάλμα περιοχής στόχου (TLE) δημιουργείται αυτόματα και αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων πυρών (CFF) εκμηδενίζοντας την ανάγκη χειροκίνητης βελτίωσης των συντεταγμένων σκόπευσης.