Τεράστια οικονομική ζημιά στην Τουρκία από τα F-35 – Πονοκέφαλος για τον ΕρντογάνΞινή βγήκε στον Ερντογάν η φιλία με τον Πούτιν - Ζημιά 27 δισ. δολαρίων στην Τουρκία από το μπλόκο για τα F-35!

Ελληνοτουρκικά: Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει για την κρυφή ατζέντα Ερντογάν και Πούτιν και πόσο επηρεάζει την Ελλάδα. Απ’ ότι αποδείχθηκε πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πληρώνει… ακριβά την επιλογή να στραφεί προς τη Ρωσία για την αμυντική ενίσχυση της χώρας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, από τη Κωνσταντινούπολη, η συστοιχία των S-400 που αγόρασε η Άγκυρα από τη Μόσχα οδήγησε στον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και της κόστισε πολύ ακριβά σε δύο τομείς.

Πέρα από το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω σε αμυντικό επίπεδο καθώς η Τουρκία θα είχε σήμερα τουλάχιστον έξι F-35, το μπλόκο των ΉΠΑ στοίχισε στην τουρκική οικονομία 27 δισ. δολάρια.

«Πάθαμε ζημιά 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον αποκλεισμό μας από το πρόγραμμα των F-35. 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος της ζημιάς των 27 δισ. Δολαρίων. Επίσης είχαμε πληρώσει 1.4 δισ. δολάρια και δεν έχουμε πάρει ούτε αυτό το ποσό», τόνισε ο Τούρκος αναλυτής, αντιπτέραρχος ε.α, Ερντογάν Καρακούς.

Όλα αυτά την ώρα που η τουρκική οικονομία βιώνει μια νέα μεγάλη οικονομική κρίση με το Ερντογάν να εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023 έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, με κορυφαίο την αυξανόμενη φτώχεια στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως επικρατεί μεγάλος προβληματισμός ακόμα και στις τάξεις όσων πενθούν για την απώλεια δικών τους ανθρώπων, αφού είναι απλησίαστοι οι τάφοι και οι ταφόπλακες.

Απ’ την άλλη μεριά βέβαια, την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο πιο οριακό σημείο από ποτέ, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει καταφέρει να πείσει τον μέσο πολίτη πως η χώρα μας έχει καταλάβει νησιά της Τουρκίας!