Σε 2 χρόνια ο πρώτος ΕΠΟΠ συμπληρώνει 50 έτη και το ν/σ ΥΠΕΘΑ δεν έχει κατατεθεί ακόμη


Ν. Αντωνόπουλος: Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταθέσουν το ν/σ για το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών οπλιτών πριν από τις εκλογές!

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών οπλιτών. Η νομοθετική ρύθμιση για την οποία η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρόσφατα είχε κάνει λόγο δεν έχει κατατεθεί ακόμη.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ρόδου κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

Όπως τόνισε πάρα τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί στη ΔΕΘ από τον υφυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών.

«Με την ιδιότητα του Γραμματέα θεμάτων ΕΠΟΠ της Ομοσπονδίας μας της ΠΟΜΕΝΣ εκπροσωπώ όλους τους επαγγελματίες οπλίτες των Ενόπλων δυνάμεων. Στις 10 Δεκεμβρίου συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά και τον υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών. Δια στόματος του κυρίου Παναγιωτοπούλου πήραμε τη δέσμευση ότι το θέμα θα λυθεί με σχέδιο νόμου που θα είχε κατατεθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Δυστυχώς σήμερα έχουμε 24 Οκτωβρίου και νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί μέχρι τώρα. Είναι και άγνωστο για το πότε θα κατατεθεί. Εδώ τριάμισι χρόνια περιμένουμε την κατάθεση του», είπε.

Όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις περιμένουν όπως τόνισε αυτό το νομοσχέδιο γιατί αφορά και άλλους θεσμούς όπως είναι οι εθελοντές μακράς θητείας, οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ.

«Να γνωρίζει ο κόσμος ότι στο παρελθόν είχαν δώσει και ημερομηνίες κατάθεσης του νομοσχεδίου. Δυστυχώς διαψεύσθηκαν καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση και επίλυση του συνταξιοδοτικού των επαγγελματιών οπλιτών που είναι το πιο σημαντικό. Θυμίζω ότι σε δύο χρόνια φθάνει ο πρώτος επαγγελματίας οπλίτης στα 50 έτη και δεν γνωρίζει το μέλλον του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση στις τάξεις των επαγγελματιών οπλιτών», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει από την ΠΟΜΕΝΣ για το θέμα αυτό ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε:

«Δόθηκε απάντηση από τον υφυπουργό Εργασίας και τον κ. Παναγιωτόπουλο. Αναφέρουν τα ίδια χωρίς να δίνουν απαντήσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με επιστολές με έγγραφα. Δεν θέλουμε να φθάσουμε στο δικαστικό αγώνα αλλά θα διεκδικήσουμε και μέσω αυτού.. δεν θεωρώ σωστό να αποστρατευτεί ο πρώτος επαγγελματίας οπλίτης και να πρέπει πάμε στα δικαστήρια ώστε να έχει αυτός ο άνθρωπος τις απολαβές μιας σύνταξης.. Είναι σημαντικό Έλπιζα και ακόμη ελπίζω ότι ο υπουργός ενδιαφέρεται και νοιάζεται τους επαγγελματίες οπλίτες ότι το θέμα θα λυθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Δεν θέλω να πιστεύω ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί πριν από τις εκλογές για ευνόητους λόγους. Έχουμε την καλή διάθεση. Υπάρχει όμως αγανάκτηση και απογοήτευση σε 20.000 επαγγελματίες οπλίτες. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν».

Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που έγινε για το στεγαστικό στο ΕΚΡ καθώς και στις προτάσεις που κατατέθηκαν στα πλαίσια του διαλόγου για την επίλυση του.

ΠΗΓΗ: skyrodos.gr