Ελληνοτουρκικά: Τραβάνε το σχοινί τα τουρκικά ΜΜΕ – «23 ελληνικά νησιά γεμάτα με αμερικανικά όπλα»



Συνεχίζει το «χαβά» του ο Τουρκικός Τύπος, κάνοντας λόγο για παρουσία δεκάδων αμερικανικών όπλων σε ελληνικά νησιά.

Ελληνοτουρκικά: Δεν έχει τέλος την προκλητική της στάση η Άγκυρα, χρησιμοποιώντας άλλη μια φορά το παιχνίδι της προπαγάνδας κατηγορώντας και πάλι την Ελλάδα.

Την ώρα που ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ερντογάν ενοχλείται επειδή πηγαίνουμε στα νησιά μας, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak μπαίνει στο… παιχνίδι, αναφέροντας πως υπάρχουν 23 ελληνικά νησιά με δεκάδες όπλα αμερικανικής κατασκευής.

«Στην Ικαρία αντιαεροπορικά, στη Λήμνο F-16 και αντιαρματικά, στη Ρόδο άρματα μάχης και στη Χίο πυροβόλα» υποστηρίζει η εφημερίδα, με τα τουρκικά ΜΜΕ να καλλιεργούν κλίμα έντασης.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επιμένει πως «η στρατιωτικοποίηση νησιών σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων».

«Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα Δωδεκάνησα που παραχωρήθηκαν με τη συνθήκη των Παρισιών και όσα νησιά παραχωρήθηκαν με τη Λωζάνη αμφισβητούνται, δηλαδή μιλάει με αλλαγή συνόρων» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Η μόνη χώρα που θέτει θέμα κατάργησης συνθηκών είναι η Τουρκία. Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε.

Από τη μεριά του φυσικά, το ελληνικό Πεντάγωνο βρίσκεται σε ύψιστη κατάσταση επιφυλακής, κάνοντας σχέδια για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων!

Το… θετικό της υπόθεσης είναι πως υπάρχουν ακόμα αντίθετες φωνές, μιας και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σύμης οι Τούρκοι που επισκέπτονται το νησί εκφράζουν την αντίθεσή τους για την πολιτική του κατά της Ελλάδας.