Ελληνοτουρκικά: «Παράνοια» Ερντογάν – Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία«Φωτιά» στα ελληνοτουρκικά θέλει να βάλει για μια ακόμη φορά η Τουρκία.

Με όλους και με όλα συνεχίζει να τα βάζει η Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κλιμακώνει την ένταση στα ελληνοτουρκικά με τις εκλογές να πλησιάζουν και την Άγκυρα να βρίσκεται σε απόγνωση.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πλέον έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε συνδυασμό με το εμπάργκο που βιώνει η Τουρκία από τις ΗΠΑ, έχουν κάνει τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας να βάλει στο στόχαστρο του την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε το προσεχές διάστημα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως όσο πλησιάζει η ώρα για τις κάλπες, η Τουρκία θα βάζει όλο και πιο ψηλά τον φάκελο των ελληνοτουρκικών, όντας ικανή να οδηγήσει τις καταστάσεις στα άκρα.

Ελληνοτουρκικά: «Παράνοια» Ερντογάν – Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία
Μάλιστα, η σημερινή ατζέντα της συνεδρίασης του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, προβληματίζει καθώς η απόφαση του Τούρκου προέδρου μετά το υπουργικό Συμβούλιο να θέσει «ζήτημα Ελλάδας» και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Τουρκία ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους, ενώ θυμίζουμε πως πρόσφατα έγιναν και οι άκρως προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τα όσα ειπώθηκαν εκ μέρους της Ελλάδας από τον Πρωθυπουργό της χώρας έχουν προκαλέσει τον έντονο εκνευρισμό του Ερντογάν.

Στο στόχαστρο του Ερντογάν όμως δεν μπαίνει μόνο η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με όσα σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής Μανώλης Κωστίδης, το τελευταίο χρονικό διάστημα κάνει επιθέσεις και στους συμμάχους, με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι πως χθες ο πρέσβης της Γερμανίας βρέθηκε στην Άγκυρα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου που αποκάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν «αρουραίο των υπονόμων» προκαλώντας την οργή της Τουρκίας.

Φυσικά, πλέον είναι ξεκάθαρη η αναστάτωση από πλευράς του Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει τη δημοτικότητα του στο εσωτερικό της Τουρκίας να πέφτει και εκείνος αναζητεί λύση μέσω των ελληνοτουρκικών.