Ένοπλες Δυνάμεις: Η ελληνογαλλική απόβαση που «τρέλανε» την ΤουρκίαΕντυπωσιακή ήταν η απόβαση που πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις Ελλάδας και Γαλλίας στην Σκύρο.

Σκύρος: Κοινή άσκηση πραγματοποίησαν οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις με αντίστοιχες δυνάμεις από τη Γαλλία. Έλληνες και Γάλλοι πεζοναύτες σε μία απόβαση σε παραλία του νησιού των Σποράδων.

Το θέαμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, με τις δύο χώρες να συνεργάζονται άψογα και να κάνουν επίδειξη δύναμης. Μια συμμαχία που φυσικά δεν αρέσει στην Τουρκία, η οποία λόγω της ακραίας πολιτικής που ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απομονωθεί από τις χώρες της Δύσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος που είναι πλέον με την «πλάτη στον στοίχο», προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις που δείχνουν πανικό να αντιστρέψει την κατάσταση εις βάρος του.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα και δεν διστάζει να επιτεθεί τόσο κατά των ΗΠΑ όσο κατά κατά χωρών της Ευρώπης.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο τους Τούρκους είναι οι ισχυρές συμμαχίες που έχει πετύχει η χώρα μας, όπως αυτά με τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

Έτσι λοιπόν ασκήσεις όπως η «Αργώ 2022» δείχνουν στους Τούρκους πως όποια σχέδια έχουν για πιθανή απόβαση σε κάποιο ελληνικό νησί θα πρέπει μείνει ως… όνειρο στο μυαλό τους.

Άλλωστε Τούρκος ναύαρχος  παραδέχθηκε πως η Τουρκία δεν μπορεί να έρθει βράδυ, όπως απείλησε πριν από λίγο καιρό ο Ερντογάν και οι επιτελείς του.