Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι με τις δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου! – Άγκυρα: ”Ετοιμάζουν μεγάλες ασκήσεις οι Έλληνες”



Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι με τις δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου, αναφέροντας ότι ”ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε μήνυμα στην Τουρκία κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Έβρο.”

Τι αναφέρουν:

”Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά όσα είπε για την Τουρκία στην Αλεξανδρούπολη όπου έφτασε. Ο στρατηγός Φλώρος είπε: «Η ρητορική των Τούρκων προς τη χώρα μας είναι χειρότερη από τη ρητορική των Ουκρανών προς τους Ρώσους, τους οποίους πολεμούν εδώ και επτά μήνες.

Και το πιο σημαντικό πράγμα. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη της ίδιας Συμμαχίας, αλλά η Τουρκία αναφέρεται σε αυτό όταν τη συμφέρει. Το σημαντικό είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να παραμείνουν έτοιμες, ψύχραιμες και αποφασιστικές.”

Τι άλλο αναφέρουν οι Τούρκοι:

”Σημαντικές και προγραμματισμένες μεγάλες ασκήσεις διεξάγονται αυτή την ώρα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Όχι μόνο η άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας διεξάγεται με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων στην καρδιά του Αιγαίου, αλλά και το αεροπλανοφόρο Juan Carlos και τα ελληνικά F-16 και F-4 εκπαιδεύονται μαζί στο ισπανικό μίνι αεροπλανοφόρο.

Το δημοσίευμα:

Θα ακολουθήσουν ασκήσεις με τη Σαουδική Αραβία (έρχονται ξανά τα F-15), καθώς και με την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο, όλες υπό την επίβλεψη και σχεδιασμό του Έλληνα Επιτελάρχη.”