Σχέδιο περικύκλωσης! Η Άγκυρα ονειρεύεται τουρκικές βάσεις σε Αλβανία-Σκόπια για να ακυρώσει τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών



"Μπαρουταποθήκη" της Τουρκίας Αλβανία και Σκόπια με στόχο να ακυρωθεί στην πράξη ο εξοπλισμός των ελληνικών νησιών της απειλώντας από Βόρεια-"Οι ΗΠΑ στέκονται στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, και θα δώσουν και άλλα όπλα σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία", τονίζει Τούρκος ειδικός

Ο όρος "Τουρκικό τόξο στα Βαλκάνια" ούτε νέος είναι, ούτε άγνωστος και φανερώνει την προσπάθεια στρατηγικής κύκλωσης της Ελλάδας από την Τουρκία.

Το θέμα από στρατιωτικής και στρατηγικής άποψης είναι εξόχως σημαντικό για την Ελλάδα, η οποία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση, αν διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, να έχει να αντιμετωπίσει απειλές και στο Ιόνιο αλλά και στον Βορρά.

Τουρκικές προτροπές για άνοιγμα στρατιωτικών βάσεων σε Σκόπια και Αλβανία  με στόχο να ακυρωθεί η ελληνική στρατιωτική παρουσία στα νησιά   

Ο Αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Yeni Akit, İbrahim Karataş, έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Άνοιγμα βάσεων σε Αλβανία και Σκόπια ενάντια στα ελληνικά νησιά», ζητώντας την δημιουργία τουρκικών βάσεων σε αυτές τις χώρες.

Ο Karataş ξεκίνησε το άρθρο του εφιστώντας την προσοχή στη στήριξη που έλαβε η Ελλάδα από την Ευρώπη:

«Στην πραγματικότητα, αν η Τουρκία και η Ελλάδα έμεναν μόνες, τα προβλήματα στο Αιγαίο και στο Κυπριακό θα λύνονταν κάπως, αλλά έξωθεν παρεμβάσεις στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν καμία λύση», ανέφερε ο ίδιος, παρουσιάζοντας την άποψη Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά .

«Οι Ευρωπαίοι μετάνιωσαν που έκαναν την Ελλάδα μέλος της ένωσης τους επειδή οι ίδιοι έλεγαν αρχικά ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται πολύ και είναι τεμπέληδες, αλλά τελικά τους αποδέχθηκαν.

Αργότερα, συμπεριέλαβαν το ελληνικό τμήμα της Κύπρου και πρόσθεσαν ένα δεύτερο ελληνικό κράτος στην ένωση”, συνέχισε ο ίδιος.

Αναλύοντας τα σχέδια των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας μέσω της Ελλάδας, ο Karataş ανέφερε: “Αν δεν υπήρχε η υποστήριξη των ΗΠΑ, τα ελληνικά νησιά που θα έπρεπε να ήταν άοπλα δεν θα είχαν οπλιστεί.

Η ανάπτυξη αμερικανικών όπλων στα νησιά είναι ένα ακόμη σχέδιο κατά της Τουρκίας. Ο ισχυρισμός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εισβάλουν στην Τουρκία με αυτά τα όπλα δεν ακούγεται ρεαλιστικός, αλλά η αμερικανική παρουσία στα νησιά αποτελεί σίγουρα απειλή για την Τουρκία, όπως και να έχει.

Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τα νησιά για να αποτρέψουν μια πιθανή εισβολή ( Τουρκία).

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, και πιθανόν να δώσουν και άλλα  όπλα στους Έλληνες σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία.

Η παραχώρηση δωρεάν οπλισμού είναι κάτι που έχει κάνει η Αμερική πολλές φορές.

Όλοι είμαστε μάρτυρες του οπλισμού που έδωσαν οι ΗΠΑ  στους Κούρδους του YPG στην Συρία.

Επιπλέον, αν οι Αμερικανοί παραχωρήσουν και ηλεκτρονικά συστήματα στην Ελλάδα, ο ελληνικός στρατός θα δύναται να παρατηρεί και να καταγράφει κάθε δραστηριότητα από την τουρκική πλευρά.

Συνοψίζοντας, αν και μια αμερικανική εισβολή στην Τουρκία φαίνεται εξαιρετικά απίθανη, είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Ελλάδας για να αποτρέψουν την Άγκυρα και να παράσχουν όπλα στους Έλληνες σε έναν πιθανό πόλεμο”, γράφει ο Τούρκος αρχισυντάκτης.

Το τουρκικό σχέδιο σε Σκόπια και Αλβανία με βάσεις

«Η Τουρκία έχει φίλους στα Βαλκάνια όπως η Αλβανία και τα Σκόπια», δηλώνει ο İbrahim Karataş, δηλώνοντας ότι η Τουρκία έχει αναπτυχθεί αρκετά για να παίζει γεωπολιτικά παιχνίδια παιχνίδια στα Βαλκάνια.

“Η Τουρκία είναι πλέον σε επίπεδο που μπορεί να  δημιουργήσει γεωπολιτικές συνθήκες και έχει τα μέσα να στήσει ένα παιχνίδι πολύ καλά για αυτόν τον σκοπό.

Για παράδειγμα, η Τουρκία έχει φίλους στα Βαλκάνια όπως είναι η Αλβανία και τα Σκόπια.

Ο στρατός μας έχει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τους στρατούς και των δύο χωρών, ενώ επισημαίνω ότι και οι δύο χώρες υπέφεραν πολύ από την Ελλάδα.

Οι Έλληνες έχουν βάλει μεγάλα εμπόδια σε αυτές τις χώρες, τόσο στις διαδικασίες ένταξης στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ.

Η ελληνική πλευρά άλλαξε ακόμη και το όνομα των Σκοπίων.

Εάν συμφωνήσουν αυτές οι χώρες, μπορούν να εγκατασταθούν τουρκικές στρατιωτικές βάσεις.

Αν γίνει αυτό, η Τουρκία θα έχει περικυκλώσει την Ελλάδα από τα Βόρεια σύνορα της, και έτσι θα ακυρώναμε τα όποια ελληνικά σχέδια για εξοπλισμό των νησιών.

Εάν η Ελλάδα σκοπεύει να πετύχει τους στόχους της με τη χρήση βίας, θα αντιμετωπίσει μια ισχυρή Τουρκία.
Αν οι Έλληνες θέλουν να βάλουν ως εγγυητή στην χώρα τους  την Αμερική, πρέπει να δουν ότι αυτό έχει κόστος.
Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες ​​θα καταλάβουν ότι καμία λύση δεν θα είναι αρκετή.

Εάν δεν λύσουν τα προβλήματά τους με την Τουρκία με διπλωματικά μέσα, θα είναι πιο δύσκολο για αυτούς να αντιμετωπίσουν μια ισχυρότερη Τουρκία στο μέλλον” κατέληξε ο ίδιος.

Την Άγκυρα και ολόκληρο τον μηχανισμό προπαγάνδας στον τουρκικό τύπο, ενοχλούν σοβαρά οι αμυντικές συνθήκες της χώρας μας με Γαλλία και ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι κατά μια δική τους πατερναλιστική έννοια θέλουν όλες οι χώρες της Μεσογείου να τους συμβουλεύονται, να ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους, και γενικά να κάνουν ότι τους αρέσει, όπως επί εποχής των Σουλτάνων.

Πρόκειται για μια λίαν επικίνδυνη συλλογιστική που δείχνει ότι η Τουρκία απέχει σχετικά ελάχιστα από την ιστορική Οθωμανική αυτοκρατορία, που το μόνο που παρήγαγε ως πολιτισμό, ήταν γενοκτονίες κατά άλλων εθνοτήτων της, μαζί με πολέμους.