Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – Το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» έγινε ο εφιάλτης τους!Συνεχίζει την προκλητική ρητορική του ο Ερντογάν - Νέες απειλές εις βάρος της Ελλάδας

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει για ακόμη μια φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει ευθαρσώς, πως το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» έγινε ο εφιάλτης της Ελλάδας!

Παρότι η Κομισιόν έδωσε ένα νέο «χαστούκι» στην Τουρκία αναφορικά με τις απειλές που εξαπολύει η γειτονική χώρα εις βάρος της Ελλάδας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Ερντογάν φαίνεται πως δεν πτοείται ιδιαιτέρως.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης ο  Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για εχθρικές συμπεριφορές της Ελλάδας.

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – Το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» έγινε ο εφιάλτης τους!
Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία στρέφει και πάλι τα βέλη της κατά της χώρας μας, με τον Ερντογάν να κατηγορεί μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Ελλάδα για συμπεριφορές που δεν θα της βγούνε σε καλό.

Ακόμη, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Αξιολογήσαμε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις εχθρικές συμπεριφορές που επιδεικνύονται κατά της χώρας μας, ιδιαιτέρως με μοχλό την Ελλάδα. Η φράση μας θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’ έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσων έχουν εχθρότητα εναντίον της χώρας μας και τις υποχρεώσεις αυτής της πρότασης μας την εκτελούμε κατά γράμμα».

Την ίδια στιγμή όμως, ο Ερντογάν ανακοίνωσε γεωτρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης, σε μια υπόθεση που θυμίζουμε πως υπήρξε αντίδραση από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν από τις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών ανέφερε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, βάσει των συμφωνιών, δεν δικαιούνται να υπογράφει σαν αυτή που ετοιμάζεται να συνάψει με την Τουρκία.

Μάλιστα τόνισε, πως αυτό θα αποτελέσει δέσμευση για πάρα πολλά χρόνια για την Λιβύη κάτι που ουσιαστικά «αδειάζει» το deal για τα μνημόνια συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες.