Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ με τους HIMARS θέλουν να πνίξουν στο αίμα την ΟυκρανίαPatrushev (Ρωσία): Στην Ουκρανία πολεμάμε το ΝΑΤΟ
Το Κίεβο εκδικείται τους πολίτες στις επαρχίες Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia για την επιλογή τους να ενταχθούν στη Ρωσία είπε η Zakharova

Οι ΗΠΑ με την αποστολή των πυραυλικών συστημάτων HIMARS θέλουν να πνίξουν στο αίμα την Ουκρανία υποστήριξε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στο νέο «πακέτο» της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
«Κάθε εβδομάδα που περνάει όλο και περισσότερα χρήματα ρίχνονται εκεί, στο καθεστώς του Κιέβου, για να διασφαλιστεί ότι οι εχθροπραξίες δεν θα σταματήσουν και ότι θα πεθαίνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Θέλουν να πνίξουν την περιοχή στο αίμα με αμερικανικά χρήματα που δεν προκύπτουν με τίποτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων το δημόσιο χρέος ξεπέρασε πρόσφατα τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια» ανέφερε η Zakharova, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν άλλους τέσσερις εκτοξευτήρες HIMARS στο πλαίσιο της νέας στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ, ύψους 625 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν διαρκώς οι αναφορές κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων για το ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν πολεμούν μόνο με τους Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά με πλήθος ξένων μισθοφόρων αλλά και δυνάμεων από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Μας μισούν

«Μπορείτε να φανταστείτε τι μίσος τρέφουν για εμάς.
Οι Αμερικάνοι παραδέχονται δημόσια ότι δίνουν δορυφορικά και άλλα δεδομένα πληροφοριών στη διοίκηση του ουκρανικού στρατού σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και συμμετέχουν στο σχεδιασμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Τι είναι αυτό, αν όχι συνενοχή;
Πρόκειται για έναν πραγματικό υβριδικό πόλεμο» υπογράμμισε η Zakharova, η οποία την ίδια στιγμή κατηγόρησε το Κίεβο ότι εκδικείται τους πολίτες των τεσσάρων νέων ρωσικών επαρχιών για την απόφαση τους να ενταχθούν στη Ρωσία.
«Οι ναζιστές μαχητές έχουν πάρει απροκάλυπτα την εκδίκησή τους σε πολίτες για τη συνειδητή επιλογή που έκαναν υπέρ του με ποιον θέλουν να είναι.
Η απελευθέρωση αυτών των εδαφών θα συνεχιστεί, οι κατεστραμμένες υποδομές ανοικοδομούνται και η ζωή επανέρχεται στην κανονικότητα» υποστήριξε η Zakharova.

«Δεν πρέπει να γίνει πυρηνικός πόλεμος»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου  Εξωτερικών, δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η θέση της Μόσχας -ότι δεν πρέπει να γίνει ποτέ ένας πυρηνικός πόλεμος- δεν έχει αλλάξει.
Ο πρόεδρος Putin έχει δηλώσει πως «δεν μπλοφάρει» σχετικά με την προθυμία του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας.
Η Zakharova δήλωσε επίσης σήμερα πως είναι «αδιανόητο» να προχωρήσει χωρίς ρωσική συμμετοχή η έρευνα για τις διαρροές από τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.
Τόνισε πως η Δύση δημιουργεί εσκεμμένα εμπόδια στην έρευνα και πρόσθεσε πως ο αποκλεισμός της Ρωσίας και της Gazprom από την έρευνα δείχνει ότι η Δύση έχει κάτι να κρύψει.

Medvedev (Ρωσία): Οι ΗΠΑ θέλουν να μας καταστρέψουν

Την θέση πως η Ρωσία δεν πολεμά μόνο τους Ουκρανούς νεοναζί αλλά ολόκληρη τη Δύση διατύπωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία.
Σε δηλώσεις του ο Medvedev υπογράμμισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να απελευθερώνει εδάφη, τα οποία βρίσκονται – όπως είπε, υπό την κυριαρχία των Ουκρανών νεοναζί.

«Η Ρωσία δεν μάχεται ενάντια στην Ουκρανία αυτή καθεαυτή.

Οι στόχοι της λεγόμενης παγκόσμιας Δύσης που εκπροσωπείται από τις ΗΠΑ και τους βασικούς της «υποτρόφους» είναι απολύτως σαφείς.
Θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία, και παράλληλα να αποδυναμώσουν άλλα κράτη, στα οποία μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και ευρωπαϊκά.
Η Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εργαλείο, και οι πολίτες της δεν είναι παρά αναλώσιμα είδη για το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων που επιλέγει η Δύση» υποστήριξε ο Medvedev.
Όπως είπε ο Medvedev, η Ρωσία έχει επιλέξει το δρόμο της και θα παραμείνει σε αυτόν.
«Όλοι οι στόχοι που έθεσε ο αρχηγός του κράτους, οι οποίοι περιλαμβάνουν την προστασία των πολιτών και των εδαφών μας, σίγουρα θα επιτευχθούν» υποστήριξε ο Medvedev.

Rogov (Ρωσία): Οι Βρετανοί και το ΝΑΤΟ πίσω από την στρατιωτική επιχείρηση στη Zaporizhia

Την θέση πως οι Βρετανοί και το ΝΑΤΟ είναι πίσω από όλες τις αποφάσεις για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Zaporizhia διατύπωσε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία».

«Η γραμμή επαφής στη Zaporizhia εποπτεύεται από τους Βρετανούς.
Ούτε ένα στρατιωτικό βήμα, πόσο μάλλον ένα σημαντικό βήμα, δεν γίνεται εκεί χωρίς έγκριση από τους Βρετανούς ή την ομάδα τους» υποστήριξε ο Rogov, αναφέροντας πως υπάρχουν και άλλοι μισθοφόροι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Πολωνία.
Μάλιστα ο Rogov υπογράμμισε πως οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τους ντόπιους ως «τροφή για κανόνια».
Οι δηλώσεις αυτές του Rogov έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες αναφορές και άλλων Ρώσων αξιωματούχων, οι οποίοι ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα υποστηρίζουν πως στα μέτωπα στην Ουκρανία επιχειρούν ξένοι μισθοφόροι αλλά και στρατιωτικοί ειδικοί από κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Kiselev (Ρωσία): Μισθοφόροι από την ανατολική Ευρώπη πολεμούν στο Luhansk

Την θέση πως το 60% με 70% των μαχητών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που μάχονται στο μέτωπο του Luhansk είναι κυρίως μισθοφόροι από την ανατολική Ευρώπη διατύπωσε ο Vitaliy Kiselev από το υπουργείο Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
«Σχεδόν το 60% με 70% του ουκρανικού στρατού που μάχεται προς την κατεύθυνση του Luhansk είναι μισθοφόροι κυρίως από την ανατολική Ευρώπη» είπε μιλώντας στο ρωσικό κανάλι 1 ο Kiselev.
Όπως είπε, βασική αποστολή αυτής της δύναμης είναι να καταλάβει στρατηγικής σημασίας θέσεις στην περιοχή του Svatovo, όπου όπως είπε, πολεμούν μόνο μισθοφόροι με ξένα όπλα.
Βάσει των όσων υποστήριξε ο Kiselev, Αλβανοί μαχητές πληρώνονται από 2.000 έως 3.000 δολάρια την ημέρα, ενώ οι μισθοφόροι από την Ευρώπη λαμβάνουν ένα ποσό της τάξης των 35.000 με 40.000 δολαρίων το μήνα.

Patrushev (Ρωσία): Στην Ουκρανία πολεμάμε το ΝΑΤΟ

Ολοένα και πιο συχνές είναι τις τελευταίες ημέρες οι τοποθετήσεις κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πολεμούν με το ΝΑΤΟ και τη Δύση στην Ουκρανία, με τις συγκρούσεις να μαίνονται στις επαρχίες εκείνες (Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia) που προσαρτήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία (χθες 5/10 υπέγραψε το σχετικό νόμο ο πρόεδρος Putin).
Οι εξελίξεις αυτές υποδεικνύουν μια επικίνδυνη κλιμάκωση – προς το παρόν σε επίπεδο ρητορικής – του πολέμου στην Ουκρανία, όπου το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η Ρωσία θα καταφύγει στην χρήση πυρηνικών όπλων.
Αν και το Κρεμλίνο διαμηνύει πως η προσφυγή σε πυρηνικά όπλα δεν εξαρτάται από «κάθε είδους συναισθηματισμούς» αλλά εξαρτάται απόλυτα από το εάν απειλείται ή όχι η ύπαρξη της Ρωσίας (πλέον και των προσφάτως προσαρτηθέντων ουκρανικών επαρχιών), κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το πώς μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Όπως είπε ο Nikolay Patrushev, επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και από τους πλέον στενούς συνεργάτες του προέδρου Putin, το ΝΑΤΟ είναι αυτό που επί της ουσίας πολεμά κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ενώ απελευθερώνει τους Ουκρανούς από το νέο-Ναζισμό, η Ρωσία σήμερα μάχεται όχι μόνο με τα εθνικιστικά τάγματα και τον ουκρανικό στρατό.
Επί της ουσίας, μας πολεμά το ΝΑΤΟ, καθώς τα κράτη – μέλη του, παρέχουν στο καθεστώς του Κιέβου βαρέα όπλα, πυρομαχικά, δεδομένα αναγνώρισης αλλά και στρατιωτική εκπαίδευση από ειδικούς» υποστήριξε ο Patrushev, αναφέροντας πως το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στο σχεδιασμό στρατιωτικών επιχειρήσεων και ότι εκβιάζει με την χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Μας απειλούν με βιολογικά όπλα

«Δεν πρόκειται για κενές απειλές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους υλοποιούν εδώ και καιρό τα σχέδιά τους για τη δημιουργία βιολογικών όπλων σε εργαστήρια που έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο, ιδίως κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Ορισμένα εργαστήρια, όπως γνωρίζουμε, βρίσκονταν στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών.
Ως εκ τούτου, η υλοποίηση των καθηκόντων της από-ναζιστικοποίησης και αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εξουδετέρωση των απειλών για την ασφάλεια του λαού μας και των ανθρώπων στα απελευθερωμένα εδάφη και για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Patrushev.