«Συνεχίζεται η απαξίωση των στελεχών των ΕΔ »



ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΞΥΨΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

“Η κυβέρνηση 3,5 χρόνια παραπλανά τα στελέχη των ΕΔ και τους προσφέρει μόνο υποσχέσεις, αφού τα προβλήματά τους, οικονομικής και λειτουργικής φύσεως, παραμένουν άλυτα, παρά τις κατ’ επανάληψη ενέργειες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

 Ο Υπουργός έχει υποσχεθεί ένα ενιαίο νομοσχέδιο για την επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων των στελεχών. Εις μάτην όμως. Τα στελέχη ακόμη αναμένουν το νομοσχέδιο και μαζί με αυτό τις λύσεις στα προβλήματά τους. Ο Υπουργός έμεινε μόνο στα λόγια.

Λύσεις απαιτούνται σε μία σειρά ζητημάτων, όπως η ημερήσια αποζημίωση, η έκδοση ΚΥΑ για νυχτερινή αποζημίωση, η υπερωριακή απασχόληση, η αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών, η δίκαιη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων, τα συνταξιοδοτικά και βαθμολογικά θέματα ΑΣΣΥ (αποφοίτων ’92 και ’93, άρθρο 32 ν.4609/19 μεταβολής αρχαιότητας), ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές αποφοίτων ΑΣΕΙ που αποστρατεύονται πριν τη συμπλήρωση των συντάξιμων ετών, η εξαγορά επιπλέον συντάξιμης πενταετίας, το κόστος αναγνώρισης επιπρόσθετου χρόνου ασφάλισης του ν.3865/10 με την έναρξη ισχύος του ν.4387/16, η θέσπιση δευτεροβάθμιου οργάνου εξέτασης ενδικοφανών προσφυγών, η στέγαση στελεχών σε ακριτικές περιοχές και πολλά άλλα.

Το φρόνημα των στρατιωτικών για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας πρέπει να διατηρηθεί και να εξυψωθεί. Είναι καιρός πλέον να αποκατασταθούν οι αδικίες στο πρόσωπό τους. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να προβεί στην επίλυση των προβλημάτων τους.”

Για τον Τομέα Άμυνας

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής