Ευκαιρία δικτύωσης για ελληνικές αμυντικές επιχειρήσεις



Ευκαιρία δικτύωσης για ελληνικές αμυντικές επιχειρήσεις στην Ολλανδία, με δωρεάν παροχή συναντήσεων για ενδυνάμωση συνεργασιών.

Λήγει αύριο η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχή στην European Defence Fund Networking Day στην Ολλανδία. 

Ο Δρ Αχιλλέας Μπάρλας, συντονιστής του  Enterprise Europe Network Hellas και ο μοναδικός Έλληνας που είναι εκλεγμένο μέλος στον τομέα Αεροδιαστημικής και Άμυνας του ευρωπαϊκού φορέα Enterprise Europe Network , εξηγεί στο Armyvoice.gr τι δυνατότητες έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Τι είναι το European Defence Fund Networking Day και γιατί να πάνε Έλληνες επιχειρηματίες;

Προτάσεις
Tο European Defence Fund Networking Day απευθύνεται στις Ελληνικές εταιρίες ή οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας.

Οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών που θα πραγματοποιηθούν, με φυσική παρουσία, στις 16 Νοεμβρίου στο Rotterdam της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια του NEDS 2022 Exhibition.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Enterprise Europe Network σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network Hellas, και τα Εθνικά σημεία επαφής του European Defence Fund.

Ποια θα είναι τα οφέλη συμμέτοχης για τους Έλληνες συμμετέχοντες ;

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν πιθανούς επιχειρηματικούς, τεχνολογικούς ή ερευνητικούς συνεργάτες σε προγραμματισμένες συναντήσεις που θα αφορούν κυρίως το European Defence Fund.

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ποιους αφορά

Η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή εταιρείες και οργανισμούς για να συζητήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF) και άλλα προγράμματα που μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη αμυντικών τεχνολογιών στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF) είναι η πρωτοβουλία της Επιτροπής για τη στήριξη της συνεργατικής έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας και την προώθηση μιας καινοτόμου και ανταγωνιστικής βιομηχανικής αμυντικής βάσης.

Το Ταμείο θα υποστηρίξει οικονομικά κοινοπραξίες εταιρειών από διαφορετικά κράτη μέλη που αναλαμβάνουν συνεργατική αμυντική έρευνα και ανάπτυξη αμυντικών προϊόντων και τεχνολογιών.

Το ΕΤΑ έχει προϋπολογισμό 7,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2021-2027. Το Ταμείο αποτελείται από δύο συμπληρωματικά σκέλη.

Ένα «ερευνητικό σκέλος», που χρηματοδοτεί τη συλλογική έρευνα σε καινοτόμες αμυντικές τεχνολογίες και ένα «σκέλος ανάπτυξης», που συγχρηματοδοτεί την κοινή ανάπτυξη αμυντικών προϊόντων και τεχνολογιών.

Ποια είναι η διαδικασία και το κόστος συμμετοχής για τη συμμετοχή στις συναντήσεις European Defence Fund Networking Day ;

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν έως τις 16 Νοεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας European Defence Fund Networking Day https://nedsmatchmaking2022.b2match.io/ αναφέροντας ως γραφείο υποστήριξης (support office) το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Η επιλογή των προκαθορισμένων συναντήσεων γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες μέσω της άνωθεν ηλεκτρονικής πλατφόρμας και βασίζεται στην εισαγωγή κατάλληλου επιχειρηματικού / τεχνολογικού / ερευνητικού προφίλ, το οποίο θα αναφέρεται σε προσφορά ή ζήτηση συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη και γίνονται σε προκαθορισμένο χώρο και ώρα, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι χωρίς κόστος

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δρ. Αχιλλέα Μπάρλα, τηλ.: 2421032762 – barlas@praxinetwork.gr