Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ελλάδα τα κλειδιά της Ανατολικής Μεσογείου;



Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ελλάδα τα κλειδιά της Ανατολικής Μεσογείου με πάσα… επισημότητα σε ανακοίνωση.

Η Τουρκία διεκδικεί παράνομα χώρο στην Ανατολική Μεσόγειο, όμως φαίνεται ότι οι ΗΠΑ παίρνουν πλέον ξεκάθαρα θέση αναφορικά με τον ποιον θεωρούν κύριο συνομιλητή τους για την περιοχή.

Η U.S. European Command ή αλλιώς Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (EUCOM), με έδρα τη Στουτγάρδη της Γερμανίας ευχήθηκε στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για την εορτή τους.

«Σήμερα, την Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, επικροτούμε τη Σύμμαχό μας #Ελλάδα για την πολύτιμη στρατιωτική συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ και τη μακροχρόνια δέσμευσή της για συλλογική άμυνα και αποτροπή στα #Βαλκάνια, την Ανατολική #Μεσόγειο και όχι μόνο», σημειώνει η U.S. European Command, με μήνuμα στο επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Όπως φαίνεται από το μήνυμα οι ΗΠΑ βάζουν την Ελλάδα ως βασικό παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο ή τουλάχιστον δεν θεωρούν μοναδικό παίκτη την Τουρκία, όπως οι Τούρκοι θέλουν να εμφανιζονται.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε σε αντίστοιχη περίπτωση τι θα αναφέρει το αμερικανικό μήνυμα προς τους Τούρκους, οι οποίοι είναι και αυτοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και μέλη του ΝΑΤΟ.


ΠΗΓΗ