Πανηγύρια στην Τουρκία: Εκτοξεύτηκε ο πύραυλος “Bozdogan”Στην Τουρκία έχουν ξανά … χαρές και πανηγύρια καθώς δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι πρώτες εικόνες από την νέα δοκιμή πυραύλου αέρος-αέρος Bozdogan.

Πρόκειται για οπλικό σύστημα που έχει κατασκευαστεί από την Τουρκία και το θέμα κυριάρχησε στα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ παρότι η εκτόξευση έχει γίνει πολλές ημέρες πριν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK ανέφερε: «Θα μιλήσουμε για τον πύραυλο αέρος- αέριο Bοzdogan, o οποίος παράγεται από την Tubitak. Πέτυχε το τεστ προσβολής στόχου. Το βλήμα πέτυχε το αεροσκάφος-στόχο. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κοινοποίησε τις στιγμές αυτές στα κοινωνικά δίκτυα και συνεχάρη τους νέους μηχανικούς που συμμετείχαν στο σχέδιο αυτό.

Απογειώθηκαν τέσσερα μαχητικά F-16 και σε συντονισμό με αεροπλάνα τάνκερ πραγματοποίησαν την βολή στα ανοιχτά της Σινώπης. Τα F-16 στοχοποίησαν το αεροσκάφος-στόχο Simsek, το οποίο κι αυτό παράγεται στην Τουρκία. Επετεύχθη η βολή και η προσβολή του στόχου.

Κλείδωσε…. Στόχος … Ελεύθερος…Εντάξει ελήφθη…

Το βλήμα Bozdogan θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα F-16 αλλά και στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Μετά την προσβολή του στόχου και το επιτυχημένο τεστ αναμένεται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εντός του 2022».

Νέες προκλήσεις από Ερντογάν

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε «θα πραγματοποιήσουμε τα όνειρα αιώνων του λαού μας» και πρόσθεσε πως «δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις».

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Έχουμε ως στόχο την Τουρκική Δημοκρατία με τα 85 εκατομμύρια και με το όραμα ‘ο αιώνας της Τουρκίας’ θέλουμε να την φέρουμε σε πιο ισχυρή θέση για να έχει μεγαλύτερη ευημερία αλλά και κύρος.

Μέχρι να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα αιώνων του λαού μας, δεν θα σταματήσουμε, δεν θα υποκύψουμε στις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας.»

Στοχοποιούν Μητσοτάκη για τα 12 μίλια

Αναστάτωση προκαλεί στα τουρκικά ΜΜΕ το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι στοχοποιούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του για τα 12 μίλια.

Το δίκτυο Haber Global ανέφερε: «Η Ελλάδα η οποία στοχεύει να εγκλωβίσει την Τουρκία σε μια στενή υφαλοκρηπίδα, ανακοίνωσε το νέο σχέδιο δράσης της. Θα γίνουν ενέργειες για τον καθορισμός θαλάσσιων περιοχών ευθύνης με τη Λιβύη όπως θα γίνουν έρευνες γύρω απο την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Ο Μητσοτάκης έδωσε το μήνυμα πως το χαρτί της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια παραμένει πάνω στο τραπέζι. Aυτή η ενέργεια θεωρείται από την Τουρκία αιτία πολέμου».

Και συνέχισε: «To χαρτί των 12 μιλίων, το οποίο η Τουρκία το θεωρεί ως αιτία πολέμου. Ο Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα πως το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια παραμένει πάνω στο τραπέζι και δήλωσε όταν θεωρήσουμε πως είναι η σωστή στιγμή θα το κάνουμε».