Σαουδική Αραβία: Επίσκεψη Φλώρου στην ελληνική πυροβολαρχία Patriot



Την ελληνική δύναμη που στελεχώνει την πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στην πόλη Γιανμπού της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept», κατόπιν αιτήματος και έγκρισης του κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μαζί με τον Έλληνα πρέσβη, Αλέξη Κωνσταντόπουλο.

«Η ενεργός συμμετοχή της ελληνικής πυροβολαρχίας στη διεθνή πρωτοβουλία «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept»  αποδεικνύει εμπράκτως ότι η Ελλάδα διαθέτει τις ικανότητες, τις δυνατότητες και την επιχειρησιακή εμπειρία για να λειτουργήσει ως πάροχος ασφαλείας, γεγονός που της προσδίδει αυξημένο κύρος και μεγάλη προστιθέμενενη αξία μεταξύ των άλλων χωρών», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του απευθυνόμενος προς τα στελέχη της ελληνικής δύναμης.

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις. Παράλληλα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ, έγραψε για την παρουσία της ελληνικής δύναμης Σαουδικής Αραβίας-πυροβολαρχίας Patriot στην πόλη Γιανμπού: «Εκεί που η Ελλάδα παράγει ασφάλεια και σταθεροτητα και χτίζει ισχυρές εταιρικές σχέσεις και συμμαχίες.

Ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελος Μιχαήλ να είναι πάντοτε στο πλευρό σας!

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον διοικητή της δυτικής περιφέρειας της Σαουδικής Αραβίας Major General Ahmed Ali Al-Debais
και την ‘120 Air Defense Battalion’ για την θερμή υποδοχή και την άψογη φιλοξενία τους!

Η ελληνική δύναμη Σαουδικής Αραβίας είναι σε καλά χέρια!».