«Μην πυροβολείτε είμαστε δικοί σας!» – Ρώσοι μπέρδεψαν συναδέλφους τους για Ουκρανούς και άνοιξαν πυρ [vid]



Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει πόσο χαοτική είναι η κατάσταση που βρίσκονται οι Ρώσοι στον ποταμό Δνείπερο, μετά την υποχώρησή τους από την Χερσώνα.

Μία ομάδα Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα σκάφος, πέρασαν στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή της Χερσώνας, με σκοπό να καταστρέψουν τα άλλα σκάφη που βρίσκονταν εκεί αγκυροβολημένα. Οι Ρώσοι στρατιώτες, που έχουν υποχωρήσει στην ανατολική όχθη του ποταμού, προσπαθούν να ανακόψουν την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων.

Όπως δείχνουν τα πλάνα, οι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν κάποια από τα σκάφη. Οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονταν στην απέναντι όχθη (ανατολική) μπερδεύτηκαν μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς και θεώρησαν ότι προέρχονται από Ουκρανούς στρατιώτες.

Άνοιξαν αμέσως πυρ εναντίον των συναδέλφων τους και ένας από αυτούς τραυματίστηκε από σφαίρα. Οι Ρώσοι στρατιώτες που ήταν μέσα στο σκάφος άρχισαν να φωνάζουν: «Είμαστε δικοί σας! Είμαστε δικοί σας! Σταματήστε να πυροβολείτε είμαστε δικοί σας!».

Ο οδηγός του σκάφους δεν μπορούσε να δει που να πάει, ενώ το βίντεο τελειώνει με τους στρατιώτες να συνειδητοποιούν ότι από την απέναντι πλευρά τους περιμένουν τεθωρακισμένα οχήματα.

Δεν είναι γνωστό ποια είναι η κατάληξη των Ρώσων στρατιωτών, ωστόσο το βίντεο αυτό δείχνει πόσο εύθραυστες είναι οι ρωσικές δυνάμεις μετά την υποχώρησή τους από τη δυτική πλευρά της πόλης της Χερσώνας.


ΠΗΓΗ