ΠΑ.Σ.Ε.Σ: Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να επιβραβεύσει και τα στελέχη των Ε.Δ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) έχει δημόσια τοποθετεί για την ανάγκη επιστροφής του 13ου και 14ου Μισθού. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, είναι ώριμη η στιγμή, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Στην κατάσταση πριν τα μνημόνια. Άλλωστε, μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί, τη στιγμή που στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να καταβάλλονται κανονικά, αυτοί του δημοσίου να το στερούνται.

Δυστυχώς, ως ΔΣ ΠΑ.Σ.Ε.Σ., δεν μπορούμε να μην τοποθετηθούμε δημόσια, για όσα «απίστευτα πράγματα» εξελίσσονται «μπροστά στα μάτια μας» της τελευταίες ώρες. Κατ΄ αρχήν, αξίζει να αναφερθεί, ότι νωρίς εχθές (5-12-2022), υπήρξαν διαρροές στον ηλεκτρονικό τύπο ότι πρόθεση από το ΥΠΕΘΑ είναι η καταβολή 6 ΗΕΕ στο στρατιωτικό προσωπικό και 4 ΗΕΕ στο πολιτικό προσωπικό. 

Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, είδε αυτή την ανακοίνωση με σκεπτικισμό αν όχι απογοήτευση. Φυσικά, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, «οι γνωστοί-άγνωστοι» βγή-καν να πανηγυρίσουν. Μάλιστα, το έκαναν με ιδιαίτερο ζήλο, προσπαθώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, να πείσουν τον κόσμο, ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι επιστέγασμα δικών τους προσπαθειών που τελεσφόρησαν μάλιστα στο ακέραιο. Δηλαδή, όταν το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. διεκδικεί επιστροφή του 14ου μισθού, ποσού που προσεγγίζει έναν μηνιαίο μισθό, αυτοί, κρίνοντας από τις αντιδράσεις τους, ήταν «πανευτυχείς» με μια καταβολή ούτε των 150ευρώ. 

Δεν πέρασαν λίγες ώρες, που ο σκεπτικισμός των με-λών του ΠΑ.Σ.Ε.Σ. δικαιώθηκε πανηγυρικά. Από τα χείλη του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού, σε ομιλία του στην Τρίπολη, μάθαμε για εφάπαξ επίδομα 600ευρώ ανά υπάλληλο σε αστυνομία και λιμενικό. Εμμέσως πλην σαφώς για καταβολή δηλαδή ποσού αντίστοιχου με το Δώρο Χριστουγέννων που καταβαλλόταν τα τελευταία έτη χορήγησής του. Υπό το πρίσμα αυτό, χαιρετίζουμε ως θετική αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος, απέδειξε εμπράκτως, ότι ως πολιτικός προϊστάμενος μεριμνά και ενδιαφέρεται για το προσωπικό του.

Ως ΠΑ.Σ.Ε.Σ., καλούμε δημόσια τον κ. Πρωθυπουργό, αφού το κίνητρό του υπήρξε η επιβράβευση όσων μεριμνούν άοκνα για την ασφάλεια της χώρας, να προβεί κατ΄ ελάχιστο σε αντίστοιχη παροχή, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Στους  κατεξοχήν φρουρούς της πατρίδας, τόσο κατά ξηρά, όσο και κατά θάλασσα και αέρα. Ένα προσωπικό, που πέραν των καθηκόντων του, είναι πάντα εκεί να συνδράμει στην πολιτική προστασία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όποτε και όπου του ζητηθεί.
                  
                
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Χαριτίδης Χαρίτων                                          Κατραντζόγλου Ιωάννης
6983-501588                                                               6983-505524