Σημαντικό: Έκκληση για Κάλυψη Ιατροφαρμακευτικής Δαπάνης ΤέκνουΠ.Ο.Ε.Σ. + Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π. - Έκκληση για Κάλυψη Ιατροφαρμακευτικής Δαπάνης Τέκνου

ΘΕΜΑ:   Έκκληση για Κάλυψη Ιατροφαρμακευτικής Δαπάνης Τέκνου

ΣΧΕΤ. :  Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 771/12.12.2022 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.

          Κύριε Πρωθυπουργέ.

          Κύριοι Υπουργοί.

Πρόσφατα η Ομοσπονδία μας έγινε κοινωνός μιας περίπτωσης συναδέλφου του ΣΞ, η οικογένεια του οποίου ανεβαίνει ένα γολγοθά λόγω σοβαρής παθήσεως του τέκνου της, ηλικίας 2,5 ετών, όπως περιγράφει και το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.) το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένως.

 Το μικρό αγγελούδι, λόγω της σπανιότητος και σοβαρότητας της παθήσεως, μετά από μια Οδύσσεια ανάμεσα σε πολλά νοσοκομεία, νοσηλεύθηκε τελικώς σε νοσοκομείο της αλλοδαπής (Great Ormond Street του Λονδίνου) λόγω αδυναμίας να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα στη χώρα μας. Εκεί, το παιδί υποβλήθηκε σε σειρά από ιατρικές εξετάσεις καθώς και σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χειρουργείο από εξειδικευμένο προσωπικό.

 Το συνολικό κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ως μας εγνώσθη, ανηλθε στο δυσθεώρητο ποσόν των 753.816,22 λιρών Αγγλίας. Από αυτά περίπου, το 90% του οποίου καλύφθηκε από τον ΕΟΠΠΥ, ενώ το υπόλοιπο 10% (περίπου 82.103,18 ευρώ) καλείται να καλυφθεί από την οικογένεια του συναδέλφου μας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με ένα μισθό στρατιωτικού, ένα τέτοιο κόστος είναι αδύνατον να καλυφθεί, γεγονός που προκαλεί απόγνωση στην οικογένεια, αφού μόνο το υπολειπόμενο ποσόν αντιστοιχεί σε, περίπου, τέσσερα (4) πλήρη έτη οικονομικών απολαβών, από τα οποία δεν θα πρέπει να δαπανάται κανένα ποσόν για τη σίτιση ή τη διαβίωση της οικογένειας και, βεβαίως, τη φαρμακευτική υποστήριξη του νηπίου, πράγμα αδύνατον.

          Κύριε Πρωθυπουργέ.

          Κύριοι Υπουργοί.

 Κανείς γονιός δεν επιλέγει να τεθεί σε τέτοια άνιση δοκιμασία, πόσο μάλλον για το παιδί του, όπως η Μοίρα έλαχε στο συνάδελφο Αρχιλοχία (ΤΔΒ) Σ.Γ. (Α.Μ. 20485) (τα στοιχεία του συναδέλφου βρίσκονται στη διάθεσή μας). Δυστυχώς, ζούμε σε μια χώρα όπου η Υγεία, αυτό το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό, μπορεί να διασφαλιστεί μόνο όταν το πρόβλημα δεν υπερβαίνει τα ρεαλιστικά, για μια μέση οικογένεια, οικονομικά επίπεδα.

 Κατόπιν των ανωτέρω, η  Ομοσπονδία μας, σας απευθύνει έκκληση για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να καλυφθεί από την Πολιτεία και το υπόλοιπο του ποσού που απαιτήθηκε. Άγιες μέρες έρχονται, σας παρακαλούμε να δείξετε ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να έχει ένα ζεστό ανθρώπινο πρόσωπο.