Νέο Μισθολογικό Κλιμάκιο ΕΜΘ Ανθυπολοχαγών η Απόλυτη Κοροϊδία



Μήνυμα στελέχους των ΕΔ που ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και σχολιάζει το Νέο Μισθολογικό Κλιμάκιο ΕΜΘ Ανθυπολοχαγών:

Σύμφωνα με το έγγραφο που κυκλοφορεί η μισθολογική αποκατάσταση των ΕΜΘ Ανθ/λγων αποδεικνύεται μια φούσκα .Εάν ευσταθούν τα γραφόμενα δεν είναι τίποτα παραπάνω απο κοροϊδία.

Και εξηγώ: Ο βασικός μισθός του κλιμακίου (1)της κατηγορίας Γ θα γίνει 2.145 Ευρώ. Ενώ σήμερα είναι 2.109.Η διαφορά είναι της τάξης των 36 ευρώ.Η καλά κεκαλυμμένη ΚΟΡΟΪΔΊΑ βρίσκεται αλλού:

1.Το 1ο κλιμάκιο σύμφωνα με τον ισχύον πίνακα λαμβάνουν στελέχη με 39 έτη υπηρεσίας ,δηλαδή κανείς. Αφού στα 35 χρόνια υπάρχει η αυτεπάγγελτη αποστρατεία. Συμπερασματικά λοιπόν σχεδόν κανείς ποτέ δεν θα δει αυτό το ποσό των 2.145 ευρώ στην μισθοδοσία του.

2.Στο παραπάνω  έγγραφο επίσης δεν αναφέρονται αναλυτικά όπως θα έπρεπε στα ενδιάμεσα κλιμάκια των 30,31,32,33,34,35 ετών ,αφού ο χρόνος πρώτης μισθοδοσίας είναι απο την προαγωγή των 30 ετών. Σήμερα με το ισχύον μισθολόγιο απο τα  31 έτη στο βαθμό Ανθυπασπιστή μέχρι 35 ετη είναι στο 3ο κλιμάκιο δηλαδή 2009 ευρώ,36 ως 38 ετη στο 2ο κλιμάκιο  δηλαδή 2039 ευρώ ,και 36 ως 40 ετη στο 1ο κλιμάκιο δηλαδή 2109 ευρώ.

3.Αυτό που προσδιορίζει σαφώς το έγγραφο είναι το τελικό ετήσιο  κόστος της όλης παρέμβασης συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων και των συναδέλφων ΟΒΑ  το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 8.600.000 ευρώ. Δεν νομίζουμε πως τιμά κανένα  η φράση του κειμένου << Το προκαλούμενο κόστος δεν δύναται να υπερβαίνει ετησίως το ύψος των 8.600.000 ευρώ. Δηλαδή αυτό είναι σε κάθε περίπτωση ,όσοι και αν είναι οι δικαιούχοι ,πάρτε το και μοιράστε το ανάλογα ,αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι εκεί που φτάνει το ποσό με ορισμένο και δεδομένο τα 2145 ευρώ στο 1ο κλιμάκιο. Τέτοιες προχειρότητες εάν καταλαβαίνουμε σωστά το νόημα του κειμένου δεν αρμόζουν σε σοβαρές παρεμβάσεις .

4.Δεν προσδιορίζονται επίσης τα ποσά της αναδρομικότητας. Αυτό είναι κάπως πονηρό αφού μας αφήνει να πιστεύουμε πως ίσως ο χρόνος ψήφισης του Νομοσχεδίου εντέχνως να σπρώχνετε πρός στο 2023 προκειμένου να μην δοθούν αναδρομικά των προηγουμένων ετών. 

Καλό θα είναι λοιπόν αφού επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του εγγράφου να ζητηθούν εξηγήσεις αλλά και  διευκρινίσεις σε ένα έγγραφο που <<εντέχνως>> διέρρευσε. . Ενώσεις και Κόμματα νομίζουμε πως θα πρέπει να πάρουν σαφείς θέσεις .