Η Αλβανία υπέγραψε, τελικά, συμφωνία με την Τουρκία για «οπλισμένα drones»



Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, υπογράφηκε η συμφωνία για αγορά του «στόλου» υψηλής τεχνολογίας drones Bayraktar με την Τουρκία.

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα λειτουργούν στην εθνική ασφάλεια, στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παράνομης καλλιέργειας χασίς, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και στην προστασία της επικράτειας.

Στο μεταξύ, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Ράμα είπε ότι τα 3 drones που θα φτάσουν πρώτα, θα είναι πλήρως οπλισμένα και έτοιμα για κάθε περίσταση.

«Τα τρία drones που θα έρθουν πρώτα θα είναι οπλισμένα και έτοιμα για κάθε περίσταση, οπουδήποτε, και ελπίζω να μην συμβεί ποτέ, αλλά δεν ζούμε σε πολύ ασφαλείς περιόδους, οπουδήποτε απειλείται η εθνική μας ασφάλεια, σε αυτή την περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, αλλά στο μεταξύ θα είμαστε έτοιμοι για ένα πλήρες φάσμα δραστηριοτήτων που θα είναι αρκετά επωφελείς για τη χρηστή διακυβέρνηση στη χώρα, για το κράτος δικαίου στη χώρα, για την εξασφάλιση περιουσίας στη χώρα και ομοίως για άτομα που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο λόγω καταστάσεων πολιτικής έκτακτης ανάγκης.

Έτσι, τα drones θα μας βοηθήσουν να ελέγχουμε την κυκλοφορία, θα μας βοηθήσουν να παρακολουθήσουμε καταζητούμενους, θα εξυπηρετήσουν επίσης την αστυνομία και θα παρακολουθήσουν πλήρως την περιοχή και θα επιτύχουν την ικανότητα της τελευταίας λέξης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών στο πεδίο, για την παρακολούθηση των πυρκαγιών και των δασών.

Ακόμη,  για την καταπολέμηση των παράνομων κατασκευών, επίσης και τη χρήση ακίνητης περιουσίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας ή σε βάρος των ιδιωτών, είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

oranews.tv