Αμερικανός Γερουσιαστής: Κάποιος πρέπει να “βγάλει τον Πούτιν εκτός” για να τελειώσει ο πόλεμος



Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ επανέλαβε αυτή την εβδομάδα την έκκλησή του να βγεί από την μέση ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας στο Fox News σε ζωντανή συνέντευξη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο εάν κάποιος «βγάλει τον Πούτιν».

‘Πώς τελειώνει αυτός ο πόλεμος; Όταν η Ρωσία σπάσει, και βγεί τον Πούτιν. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, ο πόλεμος θα συνεχιστεί’, δήλωσε ο Γκράχαμ στο America Reports της Τετάρτης στο Fox.

Ο Γκράχαμ είπε ότι η εισβολή της Μόσχας δεν θα πετύχει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι μέσα για να την κερδίσουν και ο μόνος τρόπος για να την κερδίσεις είναι να σπάσεις τον ρωσικό στρατό και να έχεις κάποιον στη Ρωσία να βγάλει “εκτός” τον Πούτιν για να δώσει στον ρωσικό λαό μια νέα ζωή».

Κάλεσε επίσης την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ να διατηρήσουν τα όπλα και να υποστηρίξουν την Ουκρανία «εντελώς, χωρίς αμφιβολίες», και επιπλέον ότι η αύξηση της μεταφοράς πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο θα βοηθούσε στην «απομάκρυνση» των ρωσικών δυνάμεων από το Ντονμπάς, ακόμη και την Κριμαία. .

Είπε επιπλέον ότι τα μεγαλύτερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα «σκοτώσουν τόνους Ρώσους χωρίς να χάσουν κανέναν Ουκρανό στην προσπάθεια» – και ουσιαστικά ζήτησε να δοθούν στον Ζελένσκι όλα όσα ζητά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ζελένσκι την Τετάρτη στο Κογκρέσο, όπου στην πραγματικότητα εμφανίστηκαν λιγότεροι από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους της Βουλής, που εν μέρει οφειλόταν σε ταξίδια διακοπών και καιρού, δεδομένου ότι η επίσκεψη ήταν απροειδοποίητη μέχρι την προηγούμενη ημέρα, ο Ουκρανός ηγέτης πρότεινε οι ΗΠΑ να στείλουν ακόμη και τανκς. και αεροσκάφη. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες μπορούν να χειριστούν τέλεια οι ίδιοι τα αμερικανικά τανκς και τα αεροπλάνα», είχε πει κατά τη διάρκεια της 30λεπτης ομιλίας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γκράχαμ ζήτησε να βγεί εκτός ο Πούτιν σε εθνικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα. Τον Μάρτιο έκανε παρόμοιες δηλώσεις.

Εκείνη την εποχή, αυτό προκάλεσε την επίσημη αντίδραση του Λευκού Οίκου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου είχε πει ότι «αυτή δεν είναι η θέση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και σίγουρα δεν είναι μια δήλωση που θα ακούσατε να προέρχεται από το στόμα οποιουδήποτε εργάζεται σε αυτήν την κυβέρνηση».