Στρατηγός Φράγκος: Δεν θέλουμε να καταστραφεί η Τουρκία – Ανησυχούμε – Σκληρή απάντηση σε ΕρντογάνΣτρατηγός Φράγκος: Δεν θέλουμε να καταστραφεί η Τουρκία, ανησυχούμε και «ανησυχούμε πολύ» ήταν η σκληρή απάντηση του Έλληνα στρατηγού ε.α. στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο στρατηγός Φράγκος μίλησε στον ΣΚΑΪ, με φόντο τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο οι Έλληνες τρέμουν τους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους TYFUN ενώ όπως υπογράμμισε οι πύραυλοι αυτοί θα φτάσουν στην Αθήνα αν η Ελλάδα δεν… κάτσει καλά.

Σύμφωνα με τον Φραγκούλη Φράγκο, η Ελλάδα ανησυχεί και «ανησυχεί πολύ», αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, καθώς όπως είπε δεν θέλει η Ελλάδα «να καταστραφεί η συγκεκριμένη χώρα (σ.σ. Τουρκία)» και να πάθει και οι ίδια ζημιές.

Ο Έλληνας στρατηγός ε.α. έκανε λόγο για καταστροφή της Τουρκίας, σε περίπτωση που επιχειρήσει πλήγμα κατά της Ελλάδας. Ο Φραγκούλης Φράγκος κινήθηκε στην θέση του επικεφαλής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος έχει τονίσει πολλές φορές πως το πλήγμα προς την Τουρκία θα είναι γενικευμένο σε περίπτωση που επιχειρηθεί θερμό επεισόδιο από τους Τούρκους.

Ο κ. Φράγκος τόνισε ότι ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος «έχει πολύ χρόνο για να καταστεί επιχειρησιακός».

«Ας αποδεχτούμε ότι ο πύραυλος αυτός είναι έτοιμος και υπάρχει και σε μεγάλη ποσότητα για να προσβάλει τη χώρα. Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπιστεί. Ο πρώτος τρόπος είναι να τον προσβάλεις εκεί που βρίσκεται (…) ο δεύτερος τρόπος είναι να τον αντιμετωπίσεις κατά την διάρκεια της πτήσης. Έχει η Ελλάδα την δυνατότητα να το πράξει αυτό; Η απάντηση είναι “ναι”», ανέφερε ο Έλληνας στρατηγός.

«Αυτό το θέμα (σ.σ. του πυραύλου TYFUN) καλύπτεται μόνο με τους Patriot», συμπλήρωσε.