Τούρκος αναλυτής: Η Ελλάδα θέλει να κάνει το πρώτο χτύπημα η Άγκυρα για να δικαιολογήσει χτυπήματα βαθειά μέσα στην Τουρκία



Τούρκος αναλυτής: Η Ελλάδα θέλει να κάνει το πρώτο βήμα η Άγκυρα για να δικαιολογήσει χτυπήματα βαθειά μέσα στην Τουρκία υποστηρίζει ο Γιουσούφ Ερίμ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Γιουσούφ Ερίμ, «η Ελλάδα θα θέλει να προκαλέσει ένα τουρκικό πρώτο χτύπημα, οπότε πιθανότατα θα είμαστε μάρτυρες πολλών εναέριων και θαλάσσιων καταπατήσεων πολύ βαθύτερα στην Τουρκία».

Μάλιστα ο Τούρκος αναλυτής υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πιθανά θα ασκήσει πιέσεις για κυρώσεις προς την Τουρκία «από τις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον και το Παρίσι».

Ο Γιουσούφ Ερίμ υπογραμμίζει ότι το «χρονικό διάστημα των 3 μηνών μεταξύ της ελληνικής ανακοίνωσης για αύξηση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ. και του τέλους των εκλογών στην Τουρκία και την Ελλάδα θα είναι πιθανώς ότι πιο κοντά σε πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών που έχουμε βιώσει εδώ και έναν αιώνα».

Να θυμίσουμε ότι οι Τούρκοι υποστηρίζουν η επέκταση από την Ελλάδα των χωρικών της υδάτων στην Κρήτη θα είναι «το βήμα που θα ξεκινήσει τον πόλεμο με την Αθήνα».

Σύμφωνα με τουρκικές πληροφορίες, η «Αθήνα θα δηλώσει 12 μίλια στην Κρήτη τον Μάρτιο και τα τουρκικά πλοία θα είναι κλειστά από το Αιγαίο προς τη Μεσόγειο», σημειώνει το trhaber.com.

«Η διοίκηση της Αθήνας, που δεν εγκαταλείπει τον εξοπλισμό πολλών χερσαίων περιοχών κοντά στην Τουρκία, θα εφαρμόσει σύντομα την προκλητική απόφαση των 12 μιλίων στην Κρήτη», τονίζεται μεταξύ άλλων.

πηγή: geostratigika.gr