Βόρεια Συρία: Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κοντά σε ρωσικό φυλάκιο



Οι τουρκικές δυνάμεις την Τρίτη έριξαν με βλήματα πυροβολικού κοντά σε ρωσικό φυλάκιο μεταξύ του χωριού Κιστάρ και του Μύλου Φαϊσάλ στη βόρεια ύπαιθρο του κυβερνείου του Χαλεπίου.

Ενημερωμένη πηγή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι η Τουρκία έπληξε την περίμετρο του ρωσικού φυλακίου με επτά οβίδες, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν απάντησαν στην επίθεση. Ήλεγξαν μόνο τα σημεία που βομβαρδίστηκαν και κατέγραψαν τις ζημιές, σύμφωνα με την πηγή.

Από τις 20 Νοεμβρίου, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει ευρείας κλίμακας και άνευ προηγουμένου αεροπορικούς και χερσαίους βομβαρδισμούς κατά της βόρειας Συρίας.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, οι Τούρκοι βομβάρδισαν και μία βάση που διευθύνεται από κοινού από τον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στο Κυβερνείο Χασάκα.

Στις 23 Νοεμβρίου, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε την κοινή βάση Ρωσίας-SDF, Αλ Μαμπαγκέρ, κοντά στην πόλη Τελ Ταμρ, κατά την οποία ένας μαχητής των SDF έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Στις 26 Νοεμβρίου, οργανώθηκαν αρκετές διαδηλώσεις, με πιο αξιοσημείωτες εκείνες που πραγματοποιήθηκαν μπροστά από τις βάσεις του Διεθνούς Συνασπισμού και της Ρωσίας στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, όπου οι διαδηλωτές επέδωσαν επιστολές διαμαρτυρίας σε Αμερικανούς και Ρώσους αξιωματικούς.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τα προαναφερθέντα μέρη να πάρουν σταθερές θέσεις σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις της Τουρκίας, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι έδωσε στην Τουρκία το πράσινο φως για να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία.

Στις 28 Νοεμβρίου, η Ρωσική Στρατονομία ακύρωσε κοινή περιπολία με τις τουρκικές δυνάμεις που επρόκειτο να διεξαχθεί στην ανατολική ύπαιθρο της Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, λόγω της τουρκικής στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή.