Η Ουκρανία τώρα ζητά Patriot για να προστατευτεί από τη ΡωσίαΗ Ουκρανία χρειάζεται το αμερικανικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot, προκειμένου να προστατεύσει πολιτικές, μη στρατιωτικές υποδομές, που δέχονται σφοδρά πλήγματα από τη Ρωσία, τόνισε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί με τη γερμανική κυβέρνηση ως προς το ζήτημα.

Ο τέως πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε το NATO την Τρίτη να αποφύγει την παροχή του συγκεκριμένου συστήματος στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Ο κ. Κουλέμπα επίπε ακόμη ότι η Ουκρανία κάποια στιγμή θα γίνει μέλος του NATO, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνει κινήσεις για να αποκτήσει ήδη από νωρίτερα μεγαλύτερες αμυντικές δυνατότητες.

«Η συζήτηση για την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στο NATO πρέπει να ξεκινήσουν», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των 30 χωρών – μελών της συμμαχίας, στο Βουκουρέστι.