Τουρκία – γκάλοπ: Πιστεύουν οι Τούρκοι πώς η χώρα τους πρέπει να «χτυπήσει» την Ελλάδα;



Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης

Τουρκία: Διαχρονικά οι Τούρκοι πολιτικοί εκφράζουν μια πολεμοχαρή, επεκτατική και άκρως επιθετική πολιτική και ρητορική προς την Ελλάδα.

Ειδικά την τελευταία δεκαετία που στην ηγεσία της Τουρκίας βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι προκλήσεις και απειλές πολέμου δίνουν και παίρνουν προς την χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστική η φράση που συνεχώς εκστομίζεται από τους επιτελείς της τουρκικής κυβέρνησης «… θα έρθουμε μια νύχτα», αλλά και οι πρόσφατη απειλή του Ερντογάν που είπε «Οι TAYFUN θα χτυπήσουν την Αθήνα αν δεν είστε ήσυχοι!»

Έτσι μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα γκάλοπ  που έγινε, έξω στον δρόμο, στην Τουρκία με το ερώτημα «Αν πιστεύετε πως η Τουρκία πρέπει να χτυπήσει την Ελλάδα, και αν βλέπετε κάποιον ελληνοτουρκικό πόλεμο».

Οπως θα δείτε σε αρκετούς πολίτες της γειτονικής χώρας έχει περάσει αυτή η ρητορική μίσους προς την Ελλάδα και συμφωνούν με τον Ερντογάν.

Άλλοι πάλι είναι πιο ψύχραιμοι και δεν θέλουν πόλεμο λέγοντας «μην χάσουμε στο τέλος και τα νησιά που έχουμε, γιατί η Ελλάδα έχει από πίσω τις ΗΠΑ και την Ευρώπη». Άλλοι πάλι λένε οτι η χώρα τους θα πρέπει να απαντήσει μόνο αν η Ελλάδα επιτεθεί σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν εποφθαλμιούμε το έδαφος κανενός, αλλά αν χρειαστεί θα πάρουμε ολόκληρη την Ελλάδα».