Αλλάζει το ελληνικό οπλοστάσιο: Αιωρούμενα πυρομαχικά στον ελληνικό στρατό με στόχο τους τουρκικούς πυραύλους TAYFUN-BORA



Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι τουρκικές απειλές αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό πεζικό που θα προμηθευτεί σύντομα ένα πραγματικά τρομερό όπλο

Είναι γνωστό στην πατρίδα μας ότι κάθε αρχή “είναι πάντα δύσκολη” σε κάθε τομέα, αλλά στην συνέχεια εφόσον το αποφασίσουμε ως λαός, απλά δεν πιανόμαστε.

Έτσι και στο ζήτημα των νέων τεχνολογιών στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στην παραγωγή συστημάτων όπως αιωρούμενων πυρομαχικών και drone, τα “είχαμε φορτώσει στον κόκκορα”, αλλά τώρα κινούμαστε με ασύλληπτες ταχύτητες πλέον, ειδικά λόγω τουρκικών απειλών.

Παρουσίαση τύπων αιωρούμενων πυρομαχικών στο ΥΠΕΘΑ απο νοτιοαφρικανική εταιρεία

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, είχαμε παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας Paramount Group LTD, σε επιτελείς του ΓΕΣ, σχετικά με επικείμενη αγορά αιωρούμενων πυρομαχικών, σε μια κίνηση που προκαλεί χαρά για τον εξοπλισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και με αυτά τα σύγχρονα όπλα πολύ σύντομα.  

“Την Δευτέρα 28 Νοε 22, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπρόσωπο της εταιρείας Paramount Group LTD, σχετικά με αιωρούμενα πυρομαχικά (Loitering Munitions)’, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Paramount ιδρύθηκε στη Νότια Αφρική το 1994 και είναι μια παγκόσμια εταιρεία, που πρωτοστατεί στην παγκόσμια αμυντική και αεροδιαστημική καινοτομία.

Διαθέτει περισσότερους από 3000 υπαλλήλους, που εργάζονται με κυρίαρχους ανθρώπους σε πέντε ηπείρους και δραστηριοποιούνται στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Η Paramount Advanced Technologies ανέπτυξε το εικονιζόμενο N-Raven ως μια στιβαρή αλλά οικονομικά αποδοτική τεχνολογική λύση, χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένα εμπορικά εξαρτήματα.

Ο Lee Connelly, Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Advanced Technology, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να ερευνούμε, να σχεδιάζουμε και να καινοτομούμε νέες τεχνολογίες που απομακρύνουν το στρατιωτικό προσωπικό από τις πρώτες γραμμές, ελαχιστοποιούν τις παράπλευρες ζημιές και την έκθεση των φιλικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα παρέχοντας υποστήριξη παρακολούθησης και εμπλοκής και βοηθώντας τις ένοπλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να συγκεντρώσουν μεγαλύτερη ευφυΐα και επιτυχία αποστολής".

Η Ελλάδα και τα αιωρούμενα πυρομαχικά που αλλάζουν τα πάντα στο μελλοντικό πεδίο μάχης
Τα αιωρούμενα πυρομαχικά μοιάζουν με μη επανδρωμένο όχημα, εκτοξεύονται από το έδαφος με όλες τις συνθήκες με τον χειριστή να τα κατευθύνει στον στόχο .

Ανάλογα με τον τύπου τους επιχειρούν σε ακτίνα 200χλμ, και έχουν αυτονομια έως και 9 ώρες πετώντας στο 15.000 πόδια.

Νέες τεχνικές, και νέες μέθοδοι αναδύονται από έναν σκληρό και ανελέητο πόλεμο ανάμεσα στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τον “οργασμό” στην τουρκική αμυντική βιομηχανία αλλά και τις ωμές απειλές που δεχόμαστε από την Άγκυρα, τουλάχιστον εδώ και Δύο χρόνια.

Τα πρώιμα διδάγματα του πολέμου αυτού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “ξεχασμένο” και παραμελημένο ελληνικό πεζικό, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα αναβαθμιστεί  ως προς τις δυνατότητες του άμεσα.

Το νέο δόγμα θέλει τους μελλοντικούς Έλληνες "πεζικάριους", να λειτουργούν σε μικρές ομάδες στα πρότυπα εξολοθρευτών αρμάτων μάχης, σταθμών διοικήσεως, φαλαγγών εφοδιασμού και συστοιχιών πυραύλων.

Εφοδιασμένοι με αιωρούμενα πυρομαχικά, οι άνδρες μας θα μπορούν να εξουδετερώνουν μια ολόκληρη γκάμα στόχων, από αρχηγεία και συγκεντρώσεις οπλικών συστημάτων, μέχρι αποθήκες πυρομαχικών και αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου  μάλιστα βεληνεκούς σαν τους πυραύλους TAYFUN.

Προσαρμοσμένα όλα αυτά στα νησιά μας, θα φέρουν σχεδόν σίγουρα αλλαγές, σε συνδυασμό με τα νέα οπλικά συστήματα ( αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών και ΤΟΜΑ).

Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα νέο είδος ( ας μας επιτραπεί η έκφραση) “πεζικάριου-”εξολοθρευτή”, ο οποίος δρώντας σε μικρές ομάδες εφοδιασμένος με σύγχρονα όπλα, θα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές, για παράδειγμα σε απόβαση εχθρικών ( τουρκικών) δυνάμεων στα νησιά μας, τα οποία έχουν ξεκάθαρα στο στόχαστρο τους οι Τούρκοι( δηλώσεις Ακάρ και άλλων Τούρκων αξιωματούχων).  

Πρόκειται για την δημιουργία μικρών ομάδων πεζικάριων, ( 4-6 άτομα) τα οποία εφοδιασμένα με αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών-φορητά αντιαεροπορικά συστήματα, και ενισχυμένα τυφέκια, όχι μόνο θα μπορούν να προκαλέσουν πλήγματα σε κάθε προσπάθεια απόβασης εχθρικών δυνάμεων, αλλά θα καθοδηγούν και επιθέσεις ελικοπτέρων-αεροσκαφών προς τον στόχο, έγκαιρα και κυρίως θανατηφόρα αποτελεσματικά.

Η επίλεκτη αυτή δύναμη στα νησιά μας, θα περιπολεί σε δύσβατα σημεία σημεία κοντά σε αποβάσιμες ακτές, πιθανά σημεία αεραπόβασης, ευρισκόμενη σε πλήρη ετοιμότητα να καταρρίψει, και να εξουδετερώσει κάθε πιθανή εχθρική προσπάθεια στην αρχή της.