Ουκρανία-ΤΩΡΑ: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών από την πτώση ελικοπτέρουΟ υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο υφυπουργός του, όπως και άλλοι αξιωματούχοι, είναι μεταξύ των 18 νεκρών από την πτώση του ελικοπτέρου κοντά σε νηπιαγωγείο, στην πόλη Μπρόβαρι του Κιέβου. Ανάμεσα στα θύματα και πολλά παιδιά

Πολλοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι ,ο υφυπουργός του Γιεβγιέν Γενίν και ο γγ του υπουργείου Γιούρι Λιουμπικόβιτς, είναι μεταξύ των 18 νεκρών από την πτώση του ελικοπτέρου που συνετρίβη νωρίτερα σε κτήριο στην πόλη Μπρόβαρι του Κιέβου, κοντά σε παιδικό σταθμό. Μεταξύ των θυμάτων είναι και πολλά παιδιά.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, η εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας Mαριάνα Ρέβα επιβεβαίωσε ότι εννέα άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο που συνετρίβη. Δεκαοκτώ άνθρωποι έχουν αναφερθεί νεκροί, επομένως φαίνεται ότι πολλοί από αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν στο έδαφος.

Ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Iχόρ Κλιμένκο έγραψε στο Facebook ότι το ελικόπτερο ανήκε στην κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.

Μετά τη συντριβή ξέσπασε φωτιά κοντά στο νηπιαγωγείο και τα παιδιά και το προσωπικό απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο. Τα συντρίμμια από το ελικόπτερο ήταν ορατά έξω από ένα φλεγόμενο κτήριο. Ήταν σκοτεινά και είχε ομίχλη την ώρα της συντριβής και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο χτύπησε το νηπιαγωγείο πριν συντριβεί κοντά σε ένα κτήριο κατοικιών.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Ολεξίι Κουλέμπα είπε νωρίτερα. «Υπήρχαν παιδιά και... προσωπικό στο νηπιαγωγείο την ώρα αυτής της τραγωδίας. Όλοι έχουν απομακρυνθεί τώρα. Υπάρχουν θύματα», έγραψε ο Κουλέμπα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του ελικοπτέρου. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας εισέβαλαν στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έκαναν καμία αναφορά σε οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στην περιοχή εκείνη την εποχή.

«Διασταυρώνουμε πληροφορίες για τα θύματα και τις συνθήκες», έγραψε ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Kίριλο Τιμοσένκο στο Telegram.