Για “τουρκικούς λαγούς” κάνουν λόγο οι Κούρδοι-Τεράστια υποχώρηση του τουρκικού στρατού από το Όρος Ζαπ στο Βόρειο ΙράκΤο αναφέραμε εδώ και μήνες ότι οι “ξυπόλητοι” Κούρδοι αντάρτες με τα κατάλληλα φορητά όπλα και τακτικές “ξεφτίλισαν” τον Νεο-Οθωμανικό στρατό του Ερντογάν

Ηαλήθεια και το καθεστώς Ερντογάν το οποίο απειλεί τόσο ξεδιάντροπα την Ελλάδα, δεν συμβαδίζουν μαζί, αφού οι Κούρδοι σκοτώνουν με εκρηκτικό ρυθμό  Τούρκους στρατιώτες, ενώ τα βίντεο με παλαιότερες και νέες επιθέσεις των κουρδικών δυνάμεων πολλαπλασιάζονται.

Προχθές ο Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε με πομπώδη τρόπο ότι δήθεν “η επιχείρηση στο Ζαπ ( Βόρειο Ιράκ) τελείωσε.

Δηλώνοντας ότι η επιχείρηση «Claw-Lock», η οποία ξεκίνησε στις 17 Απριλίου στην περιοχή Zap εντός των συνόρων του Βορείου Ιράκ, δήθεν “ολοκληρώθηκε”, ο Ακάρ είπε: «Το έδαφος του Ζαπ είναι το πιο σκληρό και απότομο έδαφος στην ιρακινή πλευρά. Υπάρχουν βαθιές κοιλάδες, απότομες πλαγιές και πολλές σπηλιές. Κατά μία έννοια, αυτό το μέρος έχει μετατραπεί στη ζώνη δράσης του PKK. Οι πολέμαρχοι, οι λεγόμενοι αρχηγοί της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν εγκατασταθεί εκεί και έχουν τοποθετήσει κάθε μέρος της περιοχής με νάρκες.

Σχεδόν 2.000 νάρκες, και σχεδόν 600 σπήλαια και καταφύγια καταστράφηκαν. Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές για τους Κούρδους τρομοκράτες. Η ανάσα των στρατιωτών μας είναι στην πλάτη των τρομοκρατών. Δεν λέμε «τέλειωσε η τρομοκρατία» μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους», κατέληξε ο ίδιος.

Πρόκειται ουσιαστικά για δηλώσεις που παραπέμπουν στα περιβόητα παραμύθια της Χαλιμάς, ούτε οι Κούρδοι φυσικά νικήθηκαν, ούτε εξολοθρεύτηκαν οι βάσεις, απλά οι Τούρκοι υποχώρησαν λόγω δυσανάλογων απωλειών σε μέλη των δυνάμεων καταδρομών που σκοτώθηκαν εκεί.

Η περιοχή αυτή στο Βόρειο Ιράκ που είναι μια τεράστια βάση των Κούρδων, θυμίζει την ρύση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Βερυβάκη στον Αμερικανό Στρατηγό Σβάρτσκοπφ για την Βοσνία.
“Η περιοχή έχει χίλιες πόρτες για να μπεις και καμία για να βγεις”, είχε δηλώσει ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ, υπερτονίζοντας τις τεράστιες απώλειες που έρχονταν αν υλοποιούνταν χερσαία αμερικανική εισβολή.    

Το ίδιο έπαθαν και οι Τούρκοι αφού έχαναν επίλεκτο προσωπικό στα Όρη Ζαπ με ρυθμό “πολυβόλου”, και έτσι αποφάσισαν να δηλώσουν “νικητές και τροπαιούχοι” και να υποχωρήσουν αλλιώς θα είχαν ακόμη περισσότερα θύματα.

Ο Έλληνας ειδικός Ν.Μιχαηλίδης αναφέρει στον λογαριασμό του σε κοινωνικό δίκτυο ότι “Ο τουρκικός στρατός κατοχής εκδιώχθηκε από το όρος Ζαπ κατόπιν συντριπτικής ήττας που υπέστη από τους Κούρδους αντάρτες. Ούτε τα drones τους έδωσαν νίκη. Τι σόι στρατός είναι αυτός; Ο δήθεν "2ος μεγαλύτερος" του ΝΑΤΟ...ξυπόλυτη κομπανία” . 

Η άποψη πως το Β.Ιράκ αποδείχθηκε σε νέο «Βιετνάμ» για την Τουρκία αποδείχθηκε τελικά στην πράξη, ειδικά μετά τις νέες απώλειες των Τούρκων στη μάχη κατά των Κούρδων.
 Αποφασισμένοι για μάχες μέχρις εσχάτων είναι οι Κούρδοι μαχητές παντού, και δεν τρομάζουν από τη δύναμη του τουρκικού στρατού.


Σύμφωνα με κουρδικό ΜΜΕ, “το έτος 2022 έχει σημαδέψει την ιστορία με πρωτοφανή παραδείγματα αντίστασης.
Με το τέλος του έτους 2022, βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι μιας ιστορικής διαδικασίας που ανοίγει την πόρτα στον δεύτερο αιώνα της κουρδικής δημοκρατίας, στον οποίο τίθενται κάθε είδους στόχοι για την επόμενη χρονιά.

Μπορούμε να πούμε ότι το καθεστώς Ερντογάν, που είναι σύνθεση ισλαμικών και φασιστικών ιδεολογιών, και που βλέπει τον μόνο τρόπο να παρατείνει τη ζωή του τον τερματισμό του γενοκτονικού πολέμου στο Κουρδιστάν, άνοιξε την πόρτα σε μια μεγάλη ήττα για την επιβίωση του, εισβάλλοντας στο Βόρειο Ιράκ.

Οι αντάρτες, τους οποίους οι Τούρκοι πίστευαν ότι μπορούσαν να εξοντώσουν πολύ εύκολα, έχουν υποβληθεί σε μια τεράστια αλλαγή στην ποιότητά τους.

Από αυτή την άποψη, μπορούμε να πούμε ότι από την έναρξη της τουρκικής εισβολής στις 14 Απριλίου 2022 από αέρος και στις 17 Απριλίου 2022 από το έδαφος, οι αντάρτες του Κουρδιστάν έδωσαν έναν ιστορικό αγώνα ενάντια στον τουρκικό στρατό, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το αήττητο της θελήσεως τους, ενάντια στον εκσυγχρονισμένο και αχαλίνωτο τεχνικό πόλεμο της εποχής μας.

Το γεγονός ότι οι μονάδες του τουρκικού κατοχικού στρατού αναγκάζονται πλέον να τραπούν σε φυγή από κάποια σημεία και πανικοβάλλονται είναι μόνο ένα μέρος των αποτελεσμάτων αυτού του αγώνα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Είναι «χαμένοι από χέρι οι Τούρκοι» από την απίστευτη ηρωική δράση των Κούρδων που «ματώνουν» συνεχώς τον τουρκικό στρατό, και μετά το Ιράκ σειρά πήρε η Συρία, στην οποία και εκεί χάνονται ζωές Τούρκων, τους οποίους τώρα η Άγκυρα θέλει να αποσύρει παζαρεύοντας. Γιατί άραγε;